Iata si un subiect interesant pentru mire: transportul in ziua nuntii.

Putine sunt cazurile in care locatiile pentru ceremoniile si petrecerea de nunta sunt foarte apropiate de locuintele mirilor, motiv pentru care se apeleaza la un mijloc de transport cu patru ori chiar doua roti. Mai sunt si mijloace de transport cu  unu sau doi “cai putere”, dar acel subiect va fi detaliat intr-un articol viitor.

image 1

Suntem in plin sezon de nunti si este inevitabil sa nu te intalnesti cu vreun “alai” format din autovehicule care mai de care pregatite de sarbatoare.

Ca si unii dintre voi – miri, mirese, cititori – am o afinitate aparte fata de un tuning moderat al masinilor sport. De asemenea, pot accepta usor si “personalizarea” propriului autovehicul cu stickere cu Mickey Mouse. Ceea ce mi se pare neplacut de privit este decorul pe masina “mirilor” si pe alte masini ale nuntasilor. Si asta nu pentru ca ar fi vreun aranjament floral nereusit ori vreo funda incompleta. Ci doar pentru ca “accesoriile de nunta” mi se par in plus pe orice automobil. Ar fi bine de facut o comparatie intre rochia de mireasa si masina in care este transportata mireasa din punct de vedere al designului si al designerului. La o rochie de mireasa nu ii veti lega o funda de plastic pe bretele doar pentru ca “asa trebuie”. De ce ati lega atunci o asemenea funda de plastic – oricat de calitativa ori dantelata ar fi ea – pe oglinzile mijlocului de transport la nunta?

image 2

In ceea ce priveste aranjamentul floral de pe capota masinii, probabil ati auzit ca se practica desprinderea acestuia de pe masina si reutilizarea ulterioara ca decor principal pentru prezidiu. Lucru foarte riscant de altfel, avand in vedere ca prezidiul este “punctul de atractie” in materia decorului salii de nunta. Bineinteles, riscul variaza in functie de dispozitia soferului ori de abilitatea lui de a face manevre delicate in trafic. Si de multe ori am vazut in mijlocul intersectiilor astfel de  aranjamente florale-“victime” in stare atat de grava incat nu au mai putut fi resuscitate nici de florarul de garda.

Trecand mai departe de la accesoriile vizuale la accesoriile sonore, tin sa fac o remarca privind claxonatul in trafic. Conform legislatiei in vigoare in Romania, mijloacele de avertizare sonora trebuie folosite de la o distanta de cel putin 25 m fata de cei carora li se adreseaza, pe o durata de timp care sa asigure perceperea semnalului si fara sa-i determine pe acestia la manevre ce pot pune in pericol siguranta circulatiei. Semnalizarea cu mijloacele de avertizare sonora nu poate fi folosita in zonele de actiune a indicatorului „Claxonarea interzisa”. Asa ca daca alegeti sa faceti „ce trebuie” in ziua nuntii, ar fi indicat sa nu va alegeti cu amenzi de circulatie din cauza claxonatului in orase. Tot la capitolul nerespectarea dispozitiilor Codului Rutier Roman, trebuie sa tineti cont ca se aplica sanctiuni pentru conducerea unui vehicul pe ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare sunt aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea numarului de inmatriculare ori placutele nu corespund standardelor in vigoare. In concluzie, oricat de dragute ar fi “placutele” cu texte de genul “Just Married” e imperativ ca acestea sa nu fie aplicate peste placutele cu numarul de inmatriculare al automobilului.

image 3

Prin urmare, stimati miri, va propun sa alegeti pentru ziua nuntii mijlocul de transport preferat – fie personal, imprumutat ori inchiriat – sa il utilizati corespunzator si sa il accesorizati ghidati de principiul “less is more”.

 

Credit foto: PhotoCHIC.ro, Mircea Ciuca Photography, Andrei Photography, Adrian Lazau Photography, Ostafi Photography