,,Cand primim fotografiile”? E o intrebare comuna. Una dintre cele ,,standard” pe care orice cuplu le adreseaza fotografului inca de la intalnire. Munca fotografului este insa migaloasa, cere ragaz, iar rezultatele (daca ati ales un profesionist) merita toata asteptarea. Totusi…daca n-ar trebui sa mai asteptati asa mult pentru povestea voastra frumoasa in imagini?

Bogdan Peptine fotografiaza intotdeauna gandindu-se la firul povestii si la faptul ca fiecare fotografie trebuie sa exprime ceva. Contureaza astfel o poveste frumoasa pana la finalul evenimentului si le-o povesteste repede-repejor mirilor cum stie el mai bine – prin fotografii pretioase. Cat de repede? Cititi mai departe si veti afla:

Cand sunt fotografiati, oamenii sunt curiosi sa se vada in fotografii. Mirii nostri au incredere in noi, iar din cand in cand le mai aratam cate o fotografie.  Astfel ei se relaxeaza, vazand cat de bine arata, iar noi ne facem treaba mai departe.

Nu stiu ce ne-am face fara acel display al aparatului unde putem vedea fotografiile imediat dupa ce au fost facute! Tot respectul pentru cei care inca mai fac fotografii pe film. Pe noi ne ajuta foarte mult ca astfel stim ca o fotografie arata bine si ca putem trece mai departe la urmatorul cadru.

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (1)

Inca de cand am inceput sa facem fotografii ne doream sa le aratam si altora. Ne mandream cu ele si mereu am vrut sa putem sa le urcam pe blog cat se putea de repede. Nu mai aveam nici noi rabdare – poate si din dorinta de a ne creste portofoliul.

Astfel, ne-am facut un obicei ca la maxim doua zile dupa fiecare sedinta foto sau nunta, indiferent de zi, sa postam o galerie rezumat.

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (2)

Chiar daca faceam asta la inceput, cand numarul evenimentelor nu era atat de ridicat, am pastrat acest obicei si in prezent, cand volumul de munca este mult mai mare – si ne propunem sa facem astfel si in viitor. Pentru ca acest aspect imediat a devenit ca o carte de vizita – mirii nostri stiu asta si asteapta doar una-doua zile pana isi pot vedea fotografiile pe site. Daca insa nu stiu acest lucru, atunci cand primesc de veste ca au fost deja postate fotografiile raman intotdeauna placut surprinsi de viteza cu care ne-am miscat.

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (3)

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (4)

Unii se intreaba cum este posibil ca dupa o nunta, care la noi poate sa tina mai bine de 16 ore, sa ai deja o parte din fotografii gata? Pai este posibil daca nu declansezi decat atunci cand merita si nu faci sute de cadre in speranta ca unele vor fi foarte bune. Incercam tot posibilul sa avem cea mai buna lumina, o expunere cat mai buna si desigur ca si experienta ne ajuta. Consideram ca am avut exemple bune in procesul de invatare care spuneau mereu “Facem tot posibilul sa iasa o fotografie cat mai buna direct din camera!

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (5)

Dupa fiecare eveniment, cand ajungem acasa, indiferent ca e dimineata sau noapte copiem toate cardurile, facem backup si pe urma suntem nerabdatori sa vedem cateva fotografii. Astfel, deruland lista de fotografii, selectam ce ne place pe moment, astfel incat sa putem face un rezumat al evenimentului. Urmarim sa avem cateva fotografii de la fiecare moment al zilei, cateva de la pregatiri, cateva de la sedinta foto, biserica si, nu in ultimul rand, de la petrecere. Dupa cateva ore de somn, caci avem nevoie si de odihna si o cafea, acea selectie de fotografii intra intr-un proces de editare. Astfel, in cateva ore avem galeria gata de a fi postata.

Pentru cei carora le-a scapat aceasta informatie – fiind prea absorbiti de fotografiile frumoase cu care este ilustrat acest articol – toate fotografiile care sunt in portofoliul nostru pe site-ul nostru www.bogdanpeptine.ro sunt postate la nici doua zile dupa eveniment.

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (6)

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (7)

Cine nu-si doreste sa vada fotografiile cat mai repede?! Mirii nostri, chiar daca sunt plecati deja in luna de miere, imediat a doua zi dupa nunta, isi pot vedea galeria stand pe malul marii sau pe terasa hotelului la cafea.

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (8)

Daca dorinta de a vedea fotografiile cat mai repede este satisfacuta, atunci si asteptarea celorlalte este mai usoara!

bogdan-peptine-second-day-slideshow-image (9)