Fiecare mireasa este unica prin personalitatea ei si prin obiectul cel mai de pret din ziua nuntii: rochia de mireasa. In interviul de astazi cu Estudio Espana Romania aflati despre rochiile de mireasa create de designeri pentru a contribui la unicitatea mireselor, in comparatie cu rochiile de serie, pe care miresele ce le poarta le fac sa fie unice.

Cum a luat nastere Estudio Espana Romania? Ce aduce nou acest salon de rochii de mireasa pe piata din tara noastra?

Conceptul Estudio Espana s-a nascut din dorinta Alinei Timaru si a Milei Clares, de a aduce in orasul Cluj-Napoca rochii de mireasa haute couture. Estudio Espana aduce nou pe piata calitatea materialelor din care sunt croite rochiile de mireasa si mai ales arhitectura designului, care diferentiaza creatiile artistilor spanioli Jesus Peiro, Raimond Bundo, Miquel Suay, Victorio y Lucchino si Inmaculada Garcia de ceilalti creatori prezenti in peisajul local al rochiilor de mirese. Colectiile prezente in atelierul Estudio Espana apartin sezonului primavara – vara 2014 si au fost prezentate la Barcelona Fashion Week.

image1-estudio-espana-serie-vs-unicat

Care este diferenta principala intre rochiile de mireasa unicat si cele de serie?

Una din cele mai importante diferente este ca o rochie unicat creata de un designer urmareste sa fie atemporala, construita astfel incat sa ramana moderna si clasica in acelasi timp. De asemenea, putem discuta si de un numar limitat de creatii, care asigura individualitate, multa admiratie si mai ales incredere de sine.

image2-estudio-espana-serie-vs-unicat

Este vreo categorie de mirese pe care le indrumati spre o rochie unicat si o alta categorie pe care le indrumati spre o rochie de serie? In functie de ce criteriu? Ce inseamna o rochie de mireasa haute couture?

Orice femeie isi poate gasi o rochie de mireasa haute coutre. Important de mentionat este sa nu ne lasam inselate de ideea preconceputa ca rochiile acestea sunt inaccesibile.

O rochie de mireasa haute couture ramane frumoasa pentru totdeauna. Este acea rochie care o putem lasa mostenire fiicei noastre sau nepoatei, a carei valoare nu se pierde in timp. Haute couture defineste acel concept de maxima calitate pe care o rochie de mireasa o poate atinge. O rochie de mireasa haute couture este unica in industria modei si este special conceputa pentru viitoarea mireasa in functie de conformatia anatomica si toate detaliile care variaza de la o persoana la alta. Munca ce da nasterea unei astfel de rochii este de pana la 200 de ore, folosindu-se cele mai inovative tehnici in domeniu si cele mai pretioase materiale. Atentia la detaliile cele mai mici fac din aceasta creatie o rochie ce indepliniste vise.

image3-estudio-espana-serie-vs-unicat

Ce designeri creeaza rochiile unicat si ce designeri creeaza rochiile de serie pe care miresele le pot proba la Estudio Espana?

Modelele create de designerii Jesus Peiro, Miquel Suay, Raimon Bundo, Victorio y Lucchino si Inmaculada Garcia se gasesc in zona Transilvaniei doar in orasul Cluj-Napoca, la Estudio Espana. Mariile branduri pentru rochiile de serie sunt Fara Sposa, Fran Rivera Alta Costura si Novia D’Art.

Ce inseamna ca si comparatie de costuri aceste doua tipuri de rochii de mireasa?

Preturile acestora variaza mult in functie de material si de accesoriile aplicate. La Estudio Espana sunt rochii cu preturi cuprinse intre 1000-3000 euro. Cel mai important aspect de mentionat aici nu este legat de costul acesteia ci senzatia pe care o ofera rochia aleasa de viitoarea mireasa.

image4-estudio-espana-serie-vs-unicat

Daca o mireasa vede rochita visurilor ei pe alta mireasa ce si-a achizitionat o rochie unicat de la Estudio Espana, poate sa isi comande una identica?

Estudio Espana urmareste sa satisfaca fiecare dorinta a clientelor noastre. In principal, recomandam ca fericirea miresei sa fie pe primul loc, iar mai apoi discutam de rochii de mireasa identice sau variante similare poate chiar mai frumoase.

image5-estudio-espana-serie-vs-unicat

Cand zicem “rochie de serie” zicem “o rochie mai putin frumoasa sau calitativa” sau nu se pune problema de asa ceva?

Toate rochiile prezente la Estudio Espana se diferentiaza prin frumusetea designului. Ne mandrim cu faptul ca nu avem doua rochii care sa semene intre ele, aspect care promite ca fiecare mireasa care paseste pragul nostru, sa isi gaseasca rochia la noi.

image6-estudio-espana-serie-vs-unicat

Ce se intampla cu ajustarile unei rochii unicat? Sunt designerii de acord sa se modifice rochia dupa placul miresei sau se vor executa doar ajustari de dimensiuni?

In principal, croitoresele noastre pot efectua ajustari in dimensiuni, dar creatorii de moda nu incurajeaza modificari in designul rochiei. Motivul este simplu si tine efectiv de forma finala pe care o va avea rochia, deoarece exista posibilitatea sa isi piarda din echilibrul elegantei si al rafinamentului cu care a fost creata.

Cine alege rochiile care ajung in salonul EE? Designerii, miresele (pe comanda) sau consilierii vestimentari?

Rochiile care ajung la Estudio Espana sunt alese de o mana de consilieri vestimentari specializati in rochii de mireasa haute couture, care propun modele ancorate in dorintele si caracteristicile publicului nostru.

image7-estudio-espana-serie-vs-unicat

Credit foto: Lila Photography