In anii ’20, Caroline Reboux a creat un accesoriu delicat si elegant – voaleta – in completarea palariilor pentru care a ramas faimoasa. De la aceasta moda frantuzeasca s-a ajuns azi la accesorizarea coafurii de mireasa cu voalete deosebite.

Designerul de accesorii Gabriela Popescu propune voaletele ca alternativa la voal, pentru miresele indraznete ce isi doresc un accesoriu de par elegant si totodata confortabil.

Voaletele se pot realiza din materialele din care este confectionata rochia de mireasa – pentru o potrivire exacta. Ori se pot folosi materiale diverse precum tul, dantela, tafta, organza, voal – chiar daca rochia de mireasa nu are in alcatuirea ei aceste materiale. De aceste materiale se pot prinde cristale, perle, pene sau alte decoratiuni pentru a da un plus de eleganta voaletei.

In functie de coafura miresei, voaletele se pot prinde in par cu cleme, pieptene, bentite si chiar agrafe, daca firul parului este mai sensibil si are nevoie de extra sustinere.

Pentru ca nu doar mireselor li se adreseaza acest accesoriu, se poate foarte bine ca mamele, nasele si domnisoarele de onoare sa poarte o voaleta cocheta. Gabriela le sugereaza insa alegerea de culori diferite de culoarea voaletei miresei, pentru ca ivory, alb sau crem sunt, de obicei, culorile rezervate miresei.

Daca alegeti a inlocui voalul cu o voaleta, puteti gasi modele gata confectionate din colectiile Gabrielei Popescu ori se poate sa vi se realizeze la comanda o voaleta, la un cost variabil intre 100 lei si 150 lei, in functie de materialele si decoratiunile utilizate.

Daca iti place traditia voalului si ti la a o respecta, dar iti surade si ideea de a purta o voaleta, cel mai bine ar fi sa alegi varianta voalului pentru cununia religioasa si varianta voaletei pentru petrecerea de nunta si/sau cununia civila.

De asemenea, vei arata foarte chic purtand o voaleta de mireasa la petrecerea burlacitelor, in locul coronitei ori a accesoriilor pentru evidentierea statutului de viitoare mireasa.

 

Credit foto: Evelyn Alice Torok