Dintre cele mai importante caracteristici pe care care ar fi bine sa le aiba o persoana ce lucreaza cu florile, se pot evidentia pasiunea, viziunea si curajul de a iesi din obisnuit, curajul de a fi creativ si a da o valenta noua fiecarui buchet creat. Pentru ca se remarca prin cel putin aceste caracteristici, Daniela Stelea ne spune azi mai multe despre punctele forte ale Moood Giuvaere Florale:

“Curaj, creativitate, dorinta de a experimenta combinatii cromatice si florale noi” – toate sunt caracteristice Moood Giuvaere Florale

Cred ca acestea sunt puncte foarte importante, dar ca nu se poate vorbi de un singur punct forte. Cred ca este vorba de o suma de aptitudini, dar cel mai de pret element mi se pare pasiunea si felul in care ajungi sa te dedici florilor.

image1-moood-punct-forte

Nu imi place sa ma ghidez dupa niste “tendinte”. Imi place sa creez lucruri cat mai diferite si nu imi place sa ma repet tocmai pentru a nu ajunge sa ma plictisesc. Cred cu putere in faptul ca inspiratie poti gasi oriunde chiar daca trebuie sa demolezi niste mituri. Consider ca unul dintre principalele avantaje atunci cand iti ingadui aceasta libertate de creatie este faptul ca iti poti permite sa experimentezi, sa introduci in procesul creativ improvizatia.

image2-moood-punct-forte

Este foarte usor sa te diferentiezi de altii atunci cand iti ingadui libertatea de exprimare, cand nu te ghidezi dupa niste “reguli” bine impamantenite, pentru ca nu exista doua persoane la fel si atunci si creatiile florale sunt diferite. Este adevarat ca avem de luptat cu foarte multe prejudecati, dar aici intervine un factor ce usureaza putin situatii. Acel factor este interactiunea cu persoane deschise, cu o anumita educatie, care au incredere in tine ca designer si carora nu le este frica sa isi imagineze combinatiile florale noi propuse de mine.

image9-moood-punct-forte

Imi place sa cred ca pentru fiecare design floral este nevoie de un scenariu, de un povestitor (designerul floral) si, bineinteles, de personaje (mirii). Asadar, este foarte importanta povestea si cat de bine stie povestitorul sa o povesteasca. Aceasta si pentru ca se trec prin propriul filtru informatiile culese de la client si apoi se transmite prin creatiile florale cat mai bine ceea ce isi doreste clientul.

Cred ca acest lucru le place cel mai tare mirilor – faptul ca incerc sa inteleg cat mai bine mesajul pe care vor sa il transmita in cadrul evenimentului lor. Si desigur ca mai apreciaza si seriozitatea, promptitudinea si ambitia de a finaliza fiecare proiect cat mai frumos – caracteristici fara de care nu ar exista apreciere de niciun fel.

image8-moood-punct-forte

Daca as fi intrebata de o reteta a succesului as raspunde foarte simplu: ca in orice domeniu, cred ca este nevoie de 10% talent si 90% munca pentru a progresa, pentru a avea proiecte creative si da este nevoie si de un gram de noroc. Ma refer la norocul de a intalni in miri persoanele potrivite, cu care sa rezonez. Dupa aceea, lucrurile curg oarecum de la sine, fara o metoda anume.

Avantajul insa il reprezinta faptul ca pe langa meseria de designer floral, imi exercit zi de zi la fel de frumos si meseria de arhitect ceea ce ma face sa vad lucrurile dintr-o alta lumina.

Pe langa acestea, este nevoie si de flori spectaculoase :) Sezonul din Olanda si calitatea florilor sunt elemente foarte importante pentru ca influenteaza foarte mult rezultatul final. Buchetele nu ar iesi la fel de frumoase cu niste flori ofilite. Suntem foarte norocosi pentru ca fiecare sezon ne ofera specialitati si flori deosebite.

image7-moood-punct-forte

In concluzie, voi lasa fotografiile din portofoliul Moood Giuvaere Florale sa vorbeasca singure. Pentru mine, este foarte importanta fotografiera buchetelor si aranjamentelor. Este ca si cand ai picta cu flori doar ca nu realizezi un tablou ci o fotografie. La fel ca florile, fotografiile transmit emotii. Prin fotografie poti sublinia si imortaliza tot ce este mai frumos intr-un buchet. Imi place sa imi fotografiez singura buchetele, in atelier, dar nu pot sa nu ma bucur cand primesc si fotografiile oficiale de la fotografulul ales de miri sa le imortalizeze evenimentul.

Vi s-a intamplat vreodata sa simtiti ca vi se opreste pur si simplu inima, de fericire in timp ce va uitati la o fotografie? Sau ca simtiti fluturi in stomac cand vedeti un buchet fotografiat? Mie da!

image6-moood-punct-forte

image5-moood-punct-forte

image4-moood-punct-forte

image3-moood-punct-forte