Pentru miresele pasionate de roz si mov (bine, si pentru mirii care prefera aceste culori sau care sunt “indrumati” spre aceasta preferinta), iata o propunere de culoare pentru decorul nuntii: magenta.

Alaturi de turcoaz si galben, magenta (sau purpuriul) este una din cele trei culori secundare ale luminii.

f64.ro%20

Sunt cel putin doua teorii privind atribuirea numelui “magenta” pentru culoarea aceasta. Una dintre ele ar fi aceea a capatarii numelui dupa localitatea Magenta din nordul Italiei unde s-a dat o batalie in anul 1859. O alta teorie este aceea ca Johann Wolfgang von Goethe i-a atribuit acest nume, dupa ce a fost uimit intr-unul din experimentele sale de interesanta aparitie a unei a opta culori, undeva intre violet si rosu.

Asadar, fiind o combinatie dintre rosu si violet, magenta are o parte din pasiunea rosului si o parte din energia asociata violetului.

Aceasta culoare simbolizeaza armonia universala, duce la echilibru emotional, mental si spiritual. Poate fi utilizata pentru a semnifica o schimbare, o transformare, fiind reprezentanta iubirii universale.

Merge foarte bine combinata cu tonuri de roz si mov, indiferent de intensitate.

Puteti alege magenta  pentru flori, pantofi, servetele sau pentru luminile ambientale dintr-o locatie de nunta cu pereti si mobilier in tonuri de crem si maro.

 

Credit foto: Mircea Ciuca, Imagia, Marius Turcu Photography, SeSiVede Fotografie, bySergio, Wedding Stars

 

***
Autorul acestui articol este Ioana Mihet – un pasionat Wedding Planner. Ii puteti scrie pe adresa [email protected]