Pentru miresele pasionate de roz si mov (bine, si pentru mirii care prefera aceste culori sau care sunt “indrumati” spre aceasta preferinta), iata o propunere de culoare pentru decorul nuntii: magenta.

Alaturi de turcoaz si galben, magenta (sau purpuriul) este una din cele trei culori secundare ale luminii.

Sunt cel putin doua teorii privind atribuirea numelui “magenta” pentru culoarea aceasta. Una dintre ele ar fi aceea a capatarii numelui dupa localitatea Magenta din nordul Italiei unde s-a dat o batalie in anul 1859. O alta teorie este aceea ca Johann Wolfgang von Goethe i-a atribuit acest nume, dupa ce a fost uimit intr-unul din experimentele sale de interesanta aparitie a unei a opta culori, undeva intre violet si rosu.

Asadar, fiind o combinatie dintre rosu si violet, magenta are o parte din pasiunea rosului si o parte din energia asociata violetului.

Aceasta culoare simbolizeaza armonia universala, duce la echilibru emotional, mental si spiritual. Poate fi utilizata pentru a semnifica o schimbare, o transformare, fiind reprezentanta iubirii universale.

Merge foarte bine combinata cu tonuri de roz si mov, indiferent de intensitate.

Puteti alege magenta  pentru flori, pantofi, servetele sau pentru luminile ambientale dintr-o locatie de nunta cu pereti si mobilier in tonuri de crem si maro.

 

Credit foto: Mircea Ciuca, Imagia, Marius Turcu Photography, SeSiVede Fotografie, bySergio, Wedding Stars