Trebuie sa fie tare bine sa-ti organizezi nunta in perioada asta! Domeniul micilor-furnizori-independenti-de-orice este atat de vast incat aproape orice ai cauta pe google exista un raspuns pentru doleanta ta. Invitatii de orice tip. Accesorii de orice fel, din orice material. Flori naturale sau nu. Pantofi pictati. Litere sau cifre volumetrice din tot felul de materiale. 

Dar daca am duce discutia la urmatorul nivel si v-am zice ca puteti avea litere volumetrice si alte simboluri …cu becuri? Exact, cu becuri, cum vedeti prin toate decorurile de interior super “whimsical” si cum altcumva mai vreti voi de pe toate pinteresturile existente? 

Dar uite cine este mai exact  Fabrica de litere din Bucuresti si ce poate ea sa faca pentru voi si pentru evenimentul vostru: 

 

WEDMAG: Cine este ,,Fabrica de litere”? Cati oameni aveti in echipa si cum sunt impartite atributiile?

Fabrica de litere: Fabrica de litere a fost creata de Adriana si Petru Moldoveanu, arhitecti si designeri de interior.

Suntem 6 oameni in echipa. Munca se imparte in munca de birou si lucrul in fabrica. In perioadele aglomerate muncim cu totii cot la cot in fabrica. Este foarte important pentru noi sa livram frumos si la timp.

DSC_3520_with_logo

W: De ce… Fabrica de litere? – cum v-a venit ideea – si de cat timp faceti asta?

FDL: Ideea a aparut odata cu un proiect de amenajare unde s-au propus doua litere de acest tip. Avand un atelier propriu de productie (Atelier Moldoveanu-acolo unde iau nastere majoritatea ideilor noastre de design) ne-a fost foarte usor sa le facem, aveam tot ce ne trebuia pentru treaba asta. Ne-a placut foarte mult ce a iesit si am vrut sa mai facem. Mai multe litere, cuvinte, mesaje, culori, in cat mai multe locuri. Treptat ne-am dat seama ca in Romania nu exista o “fabrica” unde se pot face litere cu lumini si ne-am hotarat sa pornim acest proiect, dedicat special literelor si semnalelor luminoase. L-am numit sugestiv si simplu, Fabrica de litere, impreuna cu prietenul nostru talentat, Petru Maran, care a creat si logo-ul.

In luna mai se implineste un an de zile de cand cuvintele prind viata la Fabrica de Litere.

W: Este o nevoie la care ati simtit ca nu exista un raspuns, sau a fost pur si simplu o idee ,,creata” care a avut succes?

FDL: Initial a fost o idee “creata” care a avut succes inca din primele zile de lansare, apoi am realizat, in urma feedback-ului primit de la oameni, ca este si o nevoie pe piata de decoratiuni.

DSC_7692

W: Care este profilul clientului Fabricii de litere?

FDL: Nu exista un profil al clientului nostru, oamenii pe care i-am cunoscut prin intermediul Fabricii au provenit din medii total diferite. Literele inveselesc pe oricine, chiar si pe copii :)

W: Realizati si decor pentru evenimente? Ce anume cauta oamenii care organizeaza evenimente (nunti, aniversari) la voi?

FDL: Pentru acest tip de evenimente cererea este in mare pe realizarea initialelor mirilor sau simboluri care ilustreaza tema aleasa pentru petrecere. Este minunat ca marcheaza ziua speciala din viata oamenilor , iar apoi sunt pastrate ca amintire.

DSC_8019

W: Cat timp dureaza, in practica, realizarea literelor/cuvintelor?

FDL: Depinde de complexitate. Poate dura de la cateva ore la o saptamana intreaga pentru o singura comanda.

W: Dar care sunt etapele unui proiect?

FDL: Mai intai stabilim care este litera sau cuvantul, apoi dimensiunea lor, facem o schita cu pozitionarea becurilor si odata primit acceptul beneficiarului, in 2-3 saptamani obiectul este gata de livrat.

IMG_0285

W: Care sunt limitarile (sau ce nu puteti face, sa spunem)?

FDL: Litere volumetrice trebuie sa aiba minim 20cm inaltime, astfel incat sa faca loc becurilor in interiorul lor. Cea mai mare litera a avut 1,7 m. Urmeaza un proiect cu litere de 2 si 4m inaltime :)

In principiu gasim solutii pentru orice situatie atipica. Ne plac provocarile si lucrurile noi.

W: Care ar fi o gama de preturi (intre si intre) pentru o litera, sau un cuvant realizat de voi?

FDL: Preturile pornesc de la 65 euro/litera

DSC_3180

W: Planuri de viitor? Pregatiti ceva nou?

FDL: In principiu, de 25 ani de cand avem atelierul nu am stagnat pe un model niciodata. Asa cum am mai spus, ne place sa facem lucruri noi de fiecare data si ne plac provocarile. Obiectele noi apar odata cu proiectele noi si din colaborarea cu oamenii, asa ca planurile de viitor sunt chiar si pentru noi o surpriza. :)

DSC_6100

 

Daca aveti informatii despre alti furnizori care fac lucruri nemaivazute, care-ti opresc rasuflarea macar pentru o jumatate de secunda, care reusesc sa iasa din multime chiar si atunci cand multimea este una al naibii de frumoasa, dati un semn pe adresa andrada at wedmag.ro.

Andrada Sas

Content manager, WEDMAG

Andrada este consultant independent pe chestiuni de evenimente. O puteti citi si pe blogul ei, The Wedding Styler. 

 

***

Citeste Best of Weddings 2016 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***

revista nunta online