“Fa-ti vara sanie si iarna car” sau alege-ti iarna aranjamentele florale pentru nunta din toamna. Inspira-te din culorile setate ca trend (stiai ca Marsala este culoarea anului 2015?) sau pur si simplu alege culoarea si floarea preferata. Apoi apeleaza la un profesionist si savureaza rezultatul. Filomena Brisc este unul dintre acei profesionisti care creeaza impreuna cu echipa ei aranjamente florale de vis! Iata cum:

Cu noi, drumuri noi

Calea batuta este, desigur, cel mai usor de parcurs. Si cel mai comod. Nu mai necesita eforturi suplimentare. Atata doar ca intervine rutina si mai grav, poate chiar blazarea. De-a lungul celor 11 ani de activitate am incercat mereu sa schimbam cate ceva in ceea ce propunem clientilor. Sa ne incumetam in a explora carari mai putin batute. Ne-am dorit sa experimentam pentru viitorii nostri clienti o abordare a decorurilor florale, diametral opusa celor obisnuite.

Tematica cu care vrem sa va surprindem aduce noi maniere de dispunere a florilor, culori puternice, compozitie diferita ce include in decoruri elemente cat mai variate. Ne-am gandit totodata la decorarea altor spatii decat cele clasice care sunt sala si biserica. Ca intr-o inghetata am asortat mai multe texturi si forme intr-un buchet, apoi am construit pe suporti suspendati un aranjament pentru un posibil photo corner. De asemenea, am reinterpretat arcadele pentru infrumusetarea cadrului natural pe care il ofera anumite locatii, si am de-construit un alt buchet.

Daca cumva va numarati printre cei care considera toamna un anotimp trist, prin acest proiect vrem sa va demonstram ca nu este deloc asa. Toamna e bogata si fastuoasa prin multitudinea de culori pe care ni le daruieste. Galben, rosu, oranj, ruginiu sau aramiu sunt doar cateva din nuantele intense, vii, cu care acest anotimp ne incanta ochii.

In opozitie cu buchetele extrem de vehiculate in culori pastel va propunem un buchet “picant” – etajat similar ca forma cu un cornet de inghetata (speram ca v-am facut deja pofta de inghetata!).Rosul vibrant al trandafirilor se asociaza cu macese verzi si… ardei iuti. Textura diferita a crengutelor de ilex cu bobite oranj da ansamblului o alura surprinzatoare. Acesta poate fi utilizat in decoruri si fara alte flori cum se vede in compozitia din fotografii.

image1-toamna-filomena-brisc

O propunere interesanta pentru zona de prezidiu, pentru lounge sau pentru un photo corner este umbrela suspendata cu o compozitie de ramuri si o tesatura florala, unde se regasesc culorile calde de toamna – foarte potrivita cuplurilor doritoare de nou, modern, inedit, celor care isi doresc o nunta prin care sa surprinda si celor care vor sa iasa din tiparele prestabilite si repetate pana la saturatie.

image2-toamna-filomena-brisc

image3-toamna-filomena-brisc

Viziunea noastra pentru un buchet modern este concretizata intr-un exemplu de constructie asimetrica. In forma sa fluida, care urmareste linia rochiei, se regasesc alte elemente naturale decat florile: castane maro, muschi colorat, nuiele, trandafiri caramel din scoarta de copac si lana. Predomina maroul in mai multe nuante si culorile calde de oranj care fac un contrast minunat cu rochia alba.

image4-toamna-filomena-brisc

image5-toamna-filomena-brisc

Anul trecut va propuneam arcadele la interior. Ei bine, de data asta am dus arcadele intr-un cadru exterior si le-am pozitionat astfel incat sa cream impresia de profunzime. Acestea pot fi folosite pentru definirea unei alei, de exemplu la ceremoniile religioase in aer liber. Crizantemele si frunzele de stejar se impletesc cu crengi de salcie, solidago si alte elemente cu aspect natural. La noi, crizantemele sunt de obicei subapreciate sau supuse prejudecatilor. Trebuie sa stiti ca la nivel international crizantemele sunt des folosite, uneori se creeaza decoruri exclusiv cu aceste flori. Asadar, nu trebuie sa aveti retineri in abordarea oricarui tip de floare. Si ca sa fim pragmatici nu putem lasa deoparte nici avantajele folosirii florilor de sezon asupra bugetului.

image6-toamna-filomena-brisc

In cadrul acestui proiect am realizat cateva decoruri florale, hai sa le spunem mai altfel pentru cei care poate nu-si doresc niste aranjamente clasice, ci dimpotriva – ar face cumva sa iasa din tipare. Desigur, toate ideile de forme si decoruri prezentate pot fi realizate pe orice alta culoare, in functie de preferintele mirilor. Va lansam aceasta provocare si va promitem ca la finalul anului va vom povesti despre cutezatoarele care au acceptat o astfel de abordare indrazneata. Despre acele mirese care se vor fi invoit sa paseasca impreuna cu noi dincolo de obisnuinte si stereotipuri pentru a deschide si explora drumuri noi.

Pentru realizarea acestor decoruri am colaborat cu: Fotograf – Manu Petra; Make-Up: Beatrix Madi Make-up Artist; Hair-styling: Mioara Coroian – MC Studio; Dress: Atelier Splendor; Jewels: Unique Design by Ioana Mester; Text: Ami Vaida