Azi veti putea citi despre viziunea profesionistilor de la Cinemaster privind videografia de nunta, cu accent pe filmarea evenimentului cu mai multe camere. De ce sa fie mai multi videografi? Cum se desfasoara filmarea la o nunta daca sunt mai multi videografi?

Videografia de nunta este probabil domeniul cu ascensiunea cea mai interesanta din ultimii ani. Progresul tehnologic incredibil a fost unul din factorii importanti in dezvoltarea domeniului, iar clientii si-au dat seama ca pot avea un material video deosebit de la nunta lor si au devenit mai exigenti in alegerea acestui serviciu.

Noi, la Cinemaster, suntem de parere ca acest progres thnologic ne-a eliberat foarte mult de stresul aparaturii si ne-a oferit uneltele care sa ne ajute sa creem o poveste mai bine spusa, o poveste spectaculoasa. In definitiv, noi suntem povestitorii, suntem cei care facem din fiecare nunta un basm, o legenda, o amintire nepretuita.

Tocmai modul in care “povestesti” face diferenta intre videografii buni si cameramanii de alta data. La Cinemaster, punem povestea pe primul loc si muncim cu drag si spor sa construim un fir narativ captivant si emotionant.

image1-cinemaster-avantaje-mai-multe-camere

Cand mergem sa filmam un eveniment, plecam la drum cu masina plina, uneori neavand suficient loc in portbagaj pentru echipamente. Fotografii de nunta ar putea spune acelasi lucru pentru ca, intr-un mod tare interesant, am ajuns astazi sa avem aceleasi camere si obiective precum fotografii. Desigur, avem si multe alte accesorii specifice videografilor.

Filmarea cu cel putin doua camere a devenit un standard in ceea ce priveste filmarea unui eveniment de catre videografi profesionisti. Si totusi, o intrebare frecvent adresata este cea legata de necesitatea mai multor camere in caz de numar redus de invitati – “Avem doar 70 de invitati, de ce ar fi nevoie de mai multe camere?”. Explicatia este simpla: exista doua sau mai multe camere nu pentru a suprinde cat mai multi invitati, ci pentru a suprinde cat mai mult din momentul respectiv, din cat mai multe unghiuri. Un astfel de moment ar fi dansul mirilor, in care folosim minim doua camere. Sunt insa si situatii cand folosim un set-up de o camera mobila, o camera pe macara si alte doua camere fixe. Filmarea cu mai multe camere este pentru a surprinde mai mult dintr-un moment, pentru a captura cat mai bine emotia si energia oamenilor.

Importanta filmarii cu mai multe camere se vede si in alte momentele precedente petrecerii de nunta, de exemplu atunci cand pregatirile mirilor au loc in locatii diferite ori la momentul in care se zaresc prima data mirii – cu siguranta veti dori sa fie surprinsa emotia amandurora.

image3-cinemaster-avantaje-mai-multe-camere

Cati suntem in spatele camerelor? 2 oameni. Si amandoi suntem pasionati de povestile la care suntem martori si suntem tare dedicati momentului si evenimentului. Fiecare nunta are particularitatile sale, asa ca avem mereu un set-up diferit pe care il stabilim dupa discutiile pe care le avem cu mirii inainte de nunta. Ne caracterizeaza si spontaneitatea asa ca orice schimbare intervine, putem sa ne adaptam usor. Apoi, filmarea cu mai multe camere inseamna sincronizare, adica filmam impreuna acelasi moment cu care ne jucam la editare, trecand selectiv de la imaginile de pe o camera la cele de pe alta camera. Un exemplu de set-up des utilizat de noi este urmatorul: o camera mobila pe un seady-cam si o camera pe macara sau o camera pe un monopied si una pe gimball. Toate acestea le montam discret in locuri precise, prestabilite, in locatia de nunta ori la cununii, daca este cazul.

image2-cinemaster-avantaje-mai-multe-camere

Filmarea cu mai multe camere inseamna mult mai multa munca cand se filmeaza si mai ales cand se editeaza materialul, insa aceste lucruri nu influenteaza timpul de predare a materialului final. Pentru a creea un material calitativ consideram extrem de importanta comunicarea intre persoanele care filmeaza – am zice chiar ca aceasta trebuie sa fie perfecta. Daca totul este manevrat corespunzator in timpul nuntii, editarea devine mult mai usoara, asa ca se economiseste timp numai bun de folosit pentru creativitatea necesara compunerii materialului final. Consideram ca o poveste trebuie spusa frumos prin imagini memorabile, asa ca acesta este telul nostru legat de filmul de nunta. Iar pentru ca povestile incep cu “A fost odata ca niciodata…”, va invitam sa urmariti un video pe care l-am realizat cu mare drag pentru un cuplu de miri ce au dorit sa-si anunte astfel data nuntii:

Save The Date with Cristina& Cosmin from thecinemaster on Vimeo.

Credit foto: Daniel Andrei, Hello-Pixel