In functie de anotimp si in functie de imaginea ideala a rochiei de mireasa, ai varianta sa lasi rochita in felul in care a fost creata de designer sau sa ii adaugi un bolero, o capa, un paltonas sau poate doar un set de bretele fine din tulle. Inainte sa te hotarasti asupra imaginii generale a rochiei, te invitam sa citesti sfatul unui profesionist intr-ale rochiilor de mireasa.

Asadar, articolul de astazi este un guest blog post de la Mirela Bena de la Miresele Mirinei, care ne spune parerea ei de specialist in privinta accesoriilor de pus peste rochia de mireasa.

Sa fie un bolero, o capa, un paltonas sau nimic?

De ce sa alegi un bolero?

– Rochia e decoltata tare. Si macar la biserica ne dorim un gram de acoperire. Decolteurile sunt frumoase, pielea libera si gingasa. Dar in fata preotilor se cade sa nu se vada bustul. Acoperim cu voalul, daca se poate. Sau cu un bolero mic-mic si simpatic.

image4-bolero-mirela-gbp

– In considerarea punctului de mai sus: adoram bolerourile. Din dantelă, tafta, tulle. Atata finete si singura ocazie de a purta un astfel de accesoriu. Bine, bine, costa cat jumatate de rochie si cat intretinerea pe cateva luni, dar iubim rochia si ea arata perfect doar cu boleroul din acelasi material, aceeasi culoare, aceeasi finete. Calculati bine daca merita efortul financiar. Cateva sute de euro pe un bolero o sa va para nimic in valtoarea si fericirea momentului, ca doar nunta e doar una si merita orice sacrificiu. Luati insa in calcul si parerea sotului: posibil sa para zgarcit, rau, sa nu inteleaga de ce e nevoie de mica bucata de material. Dar pe undeva are dreptate. Comparati cu pretul unei excursii sau al oricarui obiect util pentru voi sau pentru caminul vostru inainte de a decide.

image3-bolero-mirela-gbp

De ce sa alegi o capa sau un paltonas?

– E frig, avem nevoie de ceva care sa ne acopere. Rochie plina, cu manecute, sau rochie decolatata acoperita de un paltonas sau o capa? Sau rezistam frigului eroic, pentru fotografii si senzatii. In fond, cat timp petrecem afara? Daca nunta e in ianuarie, la -20 de grade, e posibil sa vrem direct o haina groasa, sosoni pufosi, pantaloni cu dublura. Dar e o vorba cu baba care sufera la frumusete.

image2-bolero-mirela-gbp

Va recomand o capa pufoasa, arata bine in fotografii. Sau un paltonas vintage cambrat, o aparitie aristocrata.

image1-bolero-mirela-gbp

Alegeti bine, elegant, intelept si necostisitor!

Cu drag,

Mirela

Credit foto: Bogdan Peptine, Aire Barcelona, Pronovias, Rosa Clara, BySergio