Cand esti cu adevarat pasionat de munca pe care o faci, lucrul acesta se vede in rezultate adica, in cazul lui Bogdan Peptine, in fotografiile ce raman amintirile cele mai de pret ale cuplului peste ani si ani. Va invitam sa il cunoasteti prin cuvinte si imagini:

De unde pasiunea pentru fotografia de nunta?

Mereu am fost atras de fotografia de portret, dar in acelasi timp si de povestile oamenilor, despre cum s-au intalnit, imi place cum se privesc atunci cand sunt indragostiti caci oamenii sunt mult mai frumosi atunci cand iubesc. Nunta este o poveste de dragoste ce ma face sa ma simt in largul meu cand fotografiez oamenii si momentele unice din viata lor.

Interviu - BogdanPeptine 1

Ce te defineste ca fotograf? Cum ti-ai descrie stilul?

Cineva mi-a spus odata, ca atunci cand fotografiez eman energie pozitiva si radiez de bucurie. Ma bucur ca se vede pasiunea in ochii mei, oamenii se simt bine in preajma mea cand sunt fotografiati si uita ca sunt in fata camerei. De fiecare data cand fotografiez imi imaginez ca totul este o scena de film. Imi place sa fie creionate intr-o lumina dramatica povestile de dragoste la care sunt martor. Prefer sa am lumina naturala, dar atunci cand aceasta nu ajuta imi place sa imbunatatesc scena cu o lumina artificiala. Scopul este ca fiecare portret sa arate cat mai bine posibil. Cuvintele care imi definesc stilul ar fi elegant, clasic si romantic.

Interviu - BogdanPeptine 2

Care este cel mai solicitant lucru in munca pe care o faci?

Imi doresc ca de fiecare data cand fotografiez sa fiu mai bun decat ultima data asa ca citesc, ma documentez, iau parte la workshop-uri pentru ca vreau sa impresionez placut oamenii cand se vad in fotografiile mele. Cred ca cel mai solicitant lucru este sa depasesc asteptarile oamenilor.

Interviu - BogdanPeptine 3

Ce refuzi din start sa fotografiezi la o nunta?

Inainte de a semna un contract discutam foarte mult despre cum se va desfasura evenimentul si mai ales ce asteptari au de la mine ca fotograf. Daca simt ca nu suntem pe aceeasi lungime le sugerez sa caute un fotograf care se potriveste cat mai mult dorintelor lor. Daca in ziua nuntii mi se cere sa fotografiez ceva ce in mod normal nu mi se pare ca va rezista in timp, nu ma reprezinta si vad ca mirii insista, fotografiez, dar nu promovez.

Interviu - BogdanPeptine 4

Cat de multa importanta acorzi echipamentului?

Nunta este un eveniment care nu se poate repeta si nu poate fi ratat. Astfel consider ca echipamentul este foarte important. Vreau sa ofer fotografii cat mai bune si asfel ma bazez foarte mult pe aparatura de calitate, imi place sa am uneltele cele mai bune ca sa imi usurez munca si vreau mereu sa fiu in pas cu noile aparitii in ce priveste aparatura si chiar daca nu le cumpar imediat inchiriez ce am nevoie incat rezultatul sa fie cat mai bun. Un lucru foarte important pentru mine este si aparatura de backup care imi ofera siguranta ca oricand pot sa-mi fac treaba cat mai bine.

Ce ai schimba daca ti-ar sta in putinta la nuntile din Romania?

Fiecare nunta este unica si are ceva aparte. Daca as putea schimba ceva este mentalitatea mirilor de a incerca sa satisfaca dorintele tuturor. Nu poti sa faci pe toata lumea fericita si cred ca aici este problema. Nunta ar trebui sa-i reprezinte cat mai bine pe miri si daca ei sunt fericiti, ceilalti sa se bucure alaturi de ei.

Care este cadrul tau preferat din timpul etapei de pregatiri ale mirilor?

Interviu - BogdanPeptine 5

Sunt multe momente pline de emotie si bucurie cand mirii se pregatesc dar cred ca atunci cand mireasa face ultimile retusuri, iar apoi tatal isi vede fetita acum femeie.

Daca mirii au dorinte opuse in privinta fotografierii invitatilor la petrecerea de nunta, cum gestionezi situatia? Asculti de mire sau de mireasa?

Interviu - BogdanPeptine 6

Fotografierea invitatilor la petrecere este un subiect care se discuta inainte de nunta si foarte rar apar surprize. Amandoi au incredere in mine ca fotograf si stiu ca ii voi sfatui astfel incat fotografiile sa fie cat mai bune.

Ce sugerezi mirilor pentru sedinta foto dinainte de nunta? Un interior sau o locatie in natura?

Eu consider ca soarele este cea mai buna lumina si prefer locatiile in natura, acolo unde avem un castel, conac sau o zona de basm dar daca vremea nu tine cu noi avem intotdeauna si un plan de rezerva pentru aceste situatii. Mirilor le sugerez sa isi aleaga ceva unic, aproape de zona in care vom avea cununia religioasa pentru a nu pierde foarte mult timp pe drum dar o zona unde vor uita de toate pentru cel putin cateva ore.

Interviu - BogdanPeptine 7

Ce parere ai despre cabinele sau spatiile special amenajate de photo booth la o nunta?

Este o practica des intalnita la nuntile din alte tari si am vazut ca si la noi oamenii si-au aratat interesul. De multe ori oamenii sunt mult mai naturali in fata camerei cand stiu ca ei declanseaza camera si mai ales daca fotografia apare imediat pe un ecran pe care il pot vedea. Sunt sigur ca se pot face fotografii foarte frumoase mai ales ca nu este cineva in fata lor sa le spuna ce sa faca sau cum sa se aseze.

Care e orasul din tara sau din strainatate unde ti-ar placea sa faci o sedinta foto dupa nunta?

Cel mai mult mi-as dori o sedinta foto dupa nunta la Venetia. Apa, cladirile vechi, podurile, gondolele si gondolierii… toate acestea parca se potrivesc perfect cu rochia de mireasa si atmosfera de basm.

Ce spun despre tine miresele care te recomanda mai departe?

De cele mai multe ori am in fata camerei oameni care nu stiu cum sa pozeze sau cum i-ar putea ajuta lumina sau compozitia sa arate cat mai bine. Ma bucur cand miresele spun: “Stai linistita, are Bogdan grija sa arati bine!”.

Interviu - BogdanPeptine 8

Care e timpul de predare a materialelor pentru o nunta?

Dupa fiecare nunta pe site este publicata o galerie rezumat si astfel curiozitatea este satisfacuta si asteptarea parca este mai usoara. In contract este stipulat ca in 30 de zile lucratoare si incerc sa nu depasesc acest termen si pot spune ca am noroc de oameni care au incredere si rabdare ;)

Interviu - BogdanPeptine 9