Este important sa decideti care sunt serviciile prioritare pentru nunta voastra. Daca fotografia si/sau videografia sunt pe primele locuri, atunci va indrumam, precum v-am obisnuit deja, spre profesionisti. Din aceasta categorie fac parte si videografii de la Cinemaster, care va vor spune in cele ce urmeaza parerea lor despre alegerea echipei foto-video:

Suntem adesea intrebati daca fotograful si videograful trebuie sa fie din aceeasi echipa. Noi, la Cinemaster, consideram ca individualizarea si identificarea a prestatorului de servicii reprezinta cea mai buna metoda de responsabilizare. Daca un cuplu alege serviciile unei companii care ofera foto-video, dar fara a identifica clar cine va fi in spatele camerelor avem deja un semnal de alarma. Simplul fapt ca iti alegi prestatorul si nu o firma care iti va trimite un cameraman sau un fotograf la eveniment este un pas in directia buna.

Asadar, specializarea inseamna realizarea unor materiale mult mai bune. Chiar daca trendul este sa folosim pe video camere si obiective asemenea fotografilor, fiecare disciplina are propriile particularitati. Cu toate astea, nu poti fi videograf daca nu iti place fotografia pentru ca mai toate principiile fotografiei de calitate se aplica in videografie. Incadrarea, pozitionarea subiectilor si alegerea unghiurilor celor mai bune sunt comune in ambele domenii.

Am ales videografia pentru ca mereu am fost atrasi de imaginile in miscare.

La inceputul activitatii noastre la Cinemaster, existau cupluri care solicitau servicii cuulate foto-video – probabil pentru ca isi doreau sa rezolve mai repede acest punct al organizarii nuntii. Treptat, clientii au venit mai informati despre acest subiect si cazurile in care isi doresc servicii foto-video la pachet s-au redus foarte tare. Totusi nu au disparut cazurile in care isi doresc o echipa de fotograf si videograf care au mai lucrat impreuna. Desi intodeauna mentionam faptul ca daca videograful si fotograful sunt profesionisti, cu certitudine vor putea colabora ca echipa in cadrul evenimentului lor.

Marea majoritate a cuplurilor de miri aleg intai fotograful si mai apoi videograful. Insa ne bucuram ca din ce in ce mai multi miri au inteles cat de importanta este si videografia de eveniment. O filmare de nunta de calitate nu este o intamplare. Trebuie sa cunoastem programul si detaliile evenimentului astfel incat sa ne pregatim si sa luam din timp deciziile care sunt necesare. Un wedding planner ajuta, dar daca acesta nu exista, noi si fotografii stabilim impreuna cu mirii care ar fi cele mai bune ore pentru diferitele momente de la eveniment, precum sunt pregatirile si sedinta foto. Astfel, incercam sa facem din fiecare moment unul placut si cat de putin stresant pentru miri.

***

Citeste Best of Weddings 2015 – Catalogul nuntilor reusite din Romania

***