Muzica este elementul de baza al oricarei petreceri de nunta.
In ceea ce priveste muzica la nunta, mirii sunt, de obicei, implicati doar indirect prin contractarea de DJ, formatii, cvartet sau alti artisti inainte de nunta si prin delectare si dans pe acea muzica, in timpul petrecerii.

Se poate insa ca mirii sa se implice si direct in ceea ce priveste muzica de la nunta lor. Prin implicare directa se poate intelege fie un moment surpriza de interpretare a unei melodii de catre miri – individual sau impreuna – ori un moment de karaoke, care le ofera oportunitatea de a implica si invitatii!

Cel din urma poate astfel fi un moment foarte interesant si interactiv la o nunta, lasand si o amintire placuta pentru toti participantii. Sau, in cel mai rau caz, una pe urma careia se va face haz si peste ani :)

Care este necesarul pentru karaoke la nunta?

Pentru a organiza un astfel de moment, vestea buna e ca nu e nevooie de prea multe pregatiri si echipament, intrucat totul se realizeaza cu concursul DJ-ului, folosind sistemul de sunet, in plus fiind necesare doar proiector si ecran de protectie (care pot fi inlocuite si de un telefon/o tableta cu aplicatia Karaoke).  Deci karaoke poate fi un moment extrem de agreabil ce implica efort si costuri foarte mici.

Cine va participa la karaoke?

Este indicat ca inainte de a alege un moment de karaoke la nunta sa va ganditi daca printre invitati vor fi persoane lipsite de prea multe inhibitii, pe care ideea de a canta in public nu ii sperie si care se simt confortabil in centrul atentiei. De asemenea, ar fi bine ca si voi ca protagonisti  ai evenimentului sa va implicati activ in acest moment, urmand ca domnisoarele de onoare, cavalerii de onoare, nasii si/sau prietenii apropiati sa vi se alature.

Daca ma incurc sau cant fals?

Pentru ca la acest moment nu se asteapta nimeni ca persoana care canta sa fie solist de meserie, ci se mizeaza pe distractie si spontaneitate, orice nota gresita va fi trecuta cu vederea sau chiar savurata :) In plus, mirilor li se permit orice stangacii deoarece este ziua nuntii lor. Asadar, orice se va intampla, va fi pus pe seama emotiilor evenimentului si va fi categoric apreciata intentia realizarii unui moment special.

Care e momentul potrivit pentru karaoke la nunta?

Succesul unui astfel de moment este dat si de punctul din desfasuratorul nuntii unde este inclus. Chiar daca petrecerea de nunta nu este una traditionala, tot nu va fi indicat sa se inceapa cu karaoke. Asta pentru ca, la fel ca si in cazul dansului, intai trebuie ca invitatii sa isi potoleasca foamea (cel putin cu aperitivul rece), iar apoi trebuie sa isi faca curaj (in unele cazuri poate cu putin alcool). Asadar, incadrarea momentului de karaoke in nunta va trebui sa fie undeva intre jumatatea petrecerii si finalul acesteia.

Daca se respecta traditia furtului miresei si/sau al mirelui, atunci ar fi un moment oportun pentru karaoke in loc de clasicele rascumparari cu sume de bani, bautura sau alte pedepse.

Cat de lung ar trebui sa fie momentul de karaoke?

Dupa cum aproape fiecare cuplu de miri remarca la finalul evenimentului, timpul din ziua nuntii trece foarte repede. De aceea trebuie profitat de toate momentele asa incat trebuie ca durata fiecarui moment sa fie planificata in prealabil. Chiar daca timpul se poate doar aproxima din pricina momentelor spontane care exista si trebuie sa existe in acea zi, cel mai bine e ca momente precum karaoke, spectacole de dans si altele, sa nu dureze mai mult de 15 minute. Pentru ca oricat de placute ar fi, trebuie luat in considerare faptul ca nu toti invitatii participa la ele sau le apreciaza si exista riscul aparitiei plictiselii. La finalul cantarii puteti premia simbolic toti invitatii care au fost in lumina reflectoarelor la karaoke.

Orice spectacol are nevoie de repetitie asa ca daca luati in calcul un astfel de moment la petrecerea de nunta, un bun exercitiu – mai ales pentru mireasa si domnisoarele de onoare – este includerea unui moment de karaoke la petrecerea burlacitelor.

 

Credit foto: Mircea Ciuca