Inca din copilarie, majoritatea fetelor se viseaza printese si cand mai bine sa fii ma bine cu adevarat printesa decat in ziua nuntii? Designerul Divine Atelier Luminita Cosleacara ne dezvaluie cate ceva despre evolutia rochiei de mireasa in stil printesa:

Rochia de mireasa a aparut in Evul Mediu, intr-o perioada in care, in randul nobilimii, casatoriile erau aranjate din ratiuni politice. Rochia de mireasa trebuia sa reflecte imaginea sociala a miresei si era realizata din catifea, matasuri, brocarduri incrustate cu pietre pretioase. De-a lungul timpului, influentata de istorie si de evolutia modei, rochia de mireasa a suferit multe transformari atat ca si culoare, cat si ca tesaturi si croi. Un rol covarsitor in evolutia rochiei de mireasa stil printesa au avut traditiile si nuntile regale. Adusa in contemporan, dar nemaifiind prima optiune a viitoarelor mirese, rochia de mireasa stil printesa supravietuieste gratie viselor pline de candoare ale copilariei si poarta amprenta epocii noastre, avand un aer prospat si minimalist, pastrand esenta intr-o forma stilizata, aerul princiar fiind dat de calitatea materialelor si eleganta accesoriilor.

Tesaturile uzuale din care sunt realizate rochiile de mireasa stil printesa sunt dantela si mix-urile din dantela, tull-ul, taftul de matase, brocardul. Pentru a desavarsi imaginea de printesa contemporana este foarte important sa accesorizam rochia de mireasa tip printesa potrivit si cu masura. Cel mai important accesoriu al rochiei de mireasa stil printesa este voalul, care poate fi cu margine de dantela – tip spaniol – dar si simplu, eteric, diafan. Multe mirese aleg voaletele care creeaza o aura de mister si seductie, dar si coronitele din flori naturale ce completeaza imaginea idilica si nonconformista a unei nunti in natura.

Cu fiecare colectie Divine Atelier reediteaza rochia de mireasa tip printesa, reinterpretand-o si aducand-o in spatiul contemporan.

In Colectia Reflexii 2013, rochia de mireasa tip printesa prinde viata prin modelele Pallas si Tiara. Realizate din dantela chantilly brodata cu perle si tulle rochiile au un aer romantic, proaspat si minimalist.

image2-divine-printesa2-pallas

image1-divine-printesa1-tiara

In Colectia Poetica 2014, personajele care intruchipeaza rochia printesa sunt April si Ingrid. Ambele rochii realizate din dantela creata in ateliere consacrate in lumea hot-couture-ului frantuzesc si tulle moale italian, respira aerul romantic al rochiilor printeselor spaniole. Aceste modele sunt versiunea Divine a rochiilor de mireasa stil printesa.

image3-divine-printesa3-april

image4-divine-printesa4-ingrid

Aceste rochii sunt destinate mireselor care au personalitate puternica, atitudine si carisma, dar in acelasi timp sunt si delicate si stiu sa poarte rochiile exact ca niste printese. Pentru a intregi imaginea princiara, rochiile stil printesa au avut ca propuneri de accesorii de par in imaginile colectiei o tiara stilizata din dantela si strasuri.

Viitoarele mirese nu se mai imagineaza imbracate in rochiile de mireasa opulente prin broderii si accesorii si, desi foarte multe se viseaza printese, nu-si doresc o varianta Disney, ci isi doresc rochii care sa le imbrace personalitatea si care sa aminteasca numai prin linia inconfundabila a croilului de rochia tip printesa. Miresele contemporane isi doresc rochii printesa, dar rochii printesa stilizate si adaptate la cursul prezent al modei.

Accesoriile vin sa completeze personajul. Rolul lor este sa potenteze prin accente discrete feminitatea rochiei. Daca nu se stapaneste cu mana de stilist doza in care sunt folosite, ele pot distruge intreaga tinuta. Un accesoriu important in definirea imaginii finale a miresei este buchetul de flori. El reprezinta tusa finala a tabloului nuntii, fiind o adevarata metafora incarcata de simboluri legate de personalitatea, visele si sperantele viitoarei mirese. Pentru rochiile de mireasa tip printesa in contrast cu aerul regal al rochiilor, cele mai potrivite buchete sunt cele minimaliste din florile preferate in nuante pudrate si delicate, eventual avand capetele imbracate in bucati de dantela pentru intregirea imaginii de personaj romantic in propria poveste de dragoste.