Exista oare secrete, lucruri care determina obtinerea unor fotografii bune la eveniment. E oare vorba despre dimensiunea evenimentului? Despre program? Despre locatie? Poate ca ar trebui sa stiti lucruri despre decor sau aranjamente florale pentru a pune in album acele fotografii care sa va aminteasca o viata-ntreaga despre nunta voastra. 

Oricum ar fi, aflati din materialul de mai jos care sunt conditiile in care se obtin cele mai frumoase fotografii la o nunta, de la partenerii nostri de la Picturesque. 

Garden Wedding_Picturesque (5)
Cand vine vorba despre dimensiunea evenimentul sau tipul locatiei, nu putem recomanda un tip de nunta unor miri. Credem ca fiecare gen de eveniment se potriveste unui cuplu. Putem doar sa spunem ce preferam noi, doar din punctul nostru personal de a vedea un eveniment. Ne simtim mai bine la o nunta in aer liber cu muzica buna si oameni relaxati. Avem o amintire deosebit de placuta despre o nunta in gradina – poate pentru ca a fost apropiata de ce am dori sa facem si noi la nunta noastra, deci suntem un pic subiectivi in aceasta privinta. Ne-au placut in primul rand mirii, care au fost extraordinari. Erau foarte emotionati si incantati, lucru care se transmitea parca tuturor invitatilor. Ne-a placut mult si locul, o gradina cu pomi batrani, pe malul marii. De asemenea, ce a contribuit decisiv la atmosfera evenimentului a fost muzica, care a fost foarte buna.

Garden Wedding_Picturesque (6)

Dar am fotografiat si multe nunti memorabile in spatii inchise. In general, la aceste nunti se danseaza mult, de fiecare data sunt cateva personaje pline de energie, in jurul carora se invarte practic toata petrecerea. Acolo avem posibilitatea de a realiza imagini amuzante cu interactiunile dintre miri si invitati, deci sunt multe avantaje si la nuntile cu un numar mare de persoane. Incercam sa ne adaptam stilul nuntii respective, daca se danseaza mult suntem tot timpul in mijlocul invitatilor si realizam cadre pline de actiune. Daca este o nunta intima si o atmosfera romantica, incercam sa surprindem cat mai mult acea atmosfera, detalii, lucram cu lumina existenta, incercam sa nu folosim blitzul.

Garden Wedding_Picturesque (2)

Pentru a obtine si acele fotografii memorabile ale cuplului, este bine ca in programul nuntii sa existe timp suficient pentru o sedinta foto de cuplu. Noi plasam de obicei aceasta sedinta foto inainte de petrecere, pentru a avea acel moment rezervat doar cu mirii, fara alte lucruri care i-ar putea stresa. Dar s-a intamplat ca locatia petrecerii sa fie foarte ofertanta din punct de vedere fotografic si sa ,,rapim” pur si simplu mirii pentru cateva minute dintre invitati, pentru o sedinta foto ad hoc. Nu am intampinat niciodata vreo problema din partea invitatilor, din acest punct de vedere. Conteaza mult si durata disparitiei celor doi din petrecere, credem ca merita sa faca acest lucru pentru fotografii interesante si de calitate.

Garden Wedding_Picturesque (10)

Referitor la decorul nuntii, desigur ca e si el important  pentru atmosfera fotografiilor din timpul evenimentului. Am fost astfel  placut impresionati de decorul folosit la o nunta ce a avut loc la mare, intr-o gradina, pe faleza. A fost simplu si de efect: flori de camp si buchetele de lavanda, mese lungi cu fete de masa albe, baloane albe agatate in pomi, beculete si lumanari aprinse dupa apusul soarelui. Atmosfera era cumva de petrecere campeneasca, romantica si cu bun gust. Ni s-a parut ca se potrivea foarte bine cu stilul mirilor si cu tipicul nuntii lor, deci pentru noi decorul este o parte integranta din lucrurile care contribuie la atmosfera evenimentului. Nu credeam ca trebuie investite sume colosale pentru aceste decoruri, bunul gust si intelegerea tipului de nunta sunt, credem noi, esentiale. Totul ar trebui sa contribuie intr-un mod pozitiv la creare unui ambient placut locului in care se desfasoara un asemenea eveniment.

Garden Wedding_Picturesque (4)

Si ajungem si la acel element care nu poate fi controlat nici de miri, si nici de noi, dar care poate influenta rezultatul fotografic – vremea! Am putea spune ca am fost pana acum foarte norocosi in aceasta privinta, avand in experienta noastra doar o nunta unde conditiile meteo nu ne-au fost favorabile. Anul trecut am fotografiat o nunta foarte frumoasa, la un complex, pe malul lacului Snagov. Exact in ziua nunti a fost foarte frig si a plouat. A inceput sa ploua in timpul ceremoniei religioase, care era realizata in fata cortului unde a avut loc evenimentul. Din fericire pentru noi, am reusit sa ne vedem linistiti de treaba, ploaia nu a fost foarte intensa, dar a fost frig. Sedinta foto am realizat-o in mare parte in interiorul cladirii complexului, unde am obtinut cateva cadre spectaculoase. Petrecerea a fost foarte reusita, muzica live foarte buna, s-a dansat foarte mult, asa ca pana la urma nimeni nu a resimtit frigul noptii.

Garden Wedding_Picturesque (12)

Asadar chiar si in ceea ce priveste vremea se gasesc intotdeauna solutii, ne informam din timp asupra conditiilor meteo si gasim, poate, o alta varianta pentru sedinta foto.

Concluzionand, am putea spune ca in vreme ce tot ansamblul este important – dimensiunea si felul petrecerii, decorul, vremea sau programul, singurul lucru care este cu adevarat important pentru obtinerea acelor fotografii reprezentative si emotionante este legatura din cuplu care este foarte usor de fotografiat atunci cand mirii sunt relaxati si zambitori. Evitati sa va faceti prea multe griji. Ganditi-va doar la voi si bucurati-va de fiecare secunda din nunta! Iar noi vom fi acolo ca sa observam si sa capturam fericirea voastra.

 

Despre Picturesque, partener WEDMAG – Suntem doi oameni care iubesc fotografia, pisicile, zilele insorite si oamenii zambitori. Suntem un cuplu in viata profesională si personală, ne completam unul pe celalalt. Fiecare dintre noi a descoperit această pasiune pentru fotografie acum mai bine de 10 ani. Suntem fascinati de oameni, de povestile lor. Suntem prietenosi si deschisi, spontani – si ne dorim sa surprindem frumusetea si unicitatea fiecarui om pe care il fotografiem. Suntem Andra si Cosmin, suntem Picturesque.