Cum sa pastrezi filmul de nunta peste ani, dar si cum pastreaza videografii de la Cinemaster ce filmeaza la evenimentul vostru puteti citi in cele ce urmeaza:

Una dintre grijile pe care le are echipa Cinemaster este aceea a integritatii materialului filmat. Inainte sa vorbim de elemente legate de compozitia filmului de nunta trebuie sa rezolvam problema stocarii materialului brut.

Importanta materialului este data de faptul ca evenimentele pe care le suprindem se intampla doar o data, iar pentru persoanele care ne-au incredintat aceasta sarcina reprezinta probabil unele din cele mai puternice emotii pe care le-au avut pana in acel moment din viata. Responsabilitatea este mare, dar ne-o asumam cu placere. Trebuie sa nu gresim, trebuie sa nu pierdem nimic din momentele filmate.

Teaser Elena & Florin from thecinemaster on Vimeo.

Ce facem dupa eveniment cu ce am filmat?

Parte din strategia Cinemaster de a minimiza riscul este folosirea de carduri profesionale si filmarea celor mai importante momente cu mai multe camere. Dupa terminarea evenimentului, intreg materialul este copiat in cel mai scurt timp posibil pe 3 hard diskuri externe separate. Statiile de lucru au si ele backup automat pentru intreaga capacitate instalata. Astfel ca oferim in pachetele de videografie backup pe 12 luni pentru orice client si backup pe 36 luni pentru doritori. Backup-ul se refera atat la materialul brut, cat si la cel editat.

Procesul de realizare a materialului final incepe cu selectia cadrelor cu momente importante din nunta. In general, stim dinainte ce merita pastrat si ne facem o idee despre cum vrem sa editam nunta chiar din timpul nuntii. Dupa trierea materialelor si structurarea acestora se trece la sincronizarea lor. Obisnuim sa filmam cu mai multe camere si este necesar sa avem clipurile bine sincronizate. Astfel ca apoi sa avem o baza de unde putem porni in editarea materialului video. Veti primi filmul de nunta cu o anumita durata, stabilita cu aproximatie la momentul personalizarii ofertei pentru videografierea evenimentului. Pe langa filmul de nunta si cel al rezumatului nuntii mai putem realiza clipuri inainte sau dupa nunta, intr-o locatie preferata de voi.

Cristina si Constantin – Cu canapeaua intre oi from thecinemaster on Vimeo.

Cum primiti filmul de nunta?

Livram materialele pe discuri blu-ray si la cerere pe dvd-uri. Teoretic, aceste discuri rezista zeci de ani insa nimic nu este garantat 100%. Din aceasta pricina, va recomandam sa va faceti cat mai multe copii si sa le verificati cam o data la 5 ani. Oferim si materialele pe suporturi gen HDD si USB stick insa acestea nu asigura gradul de protectie necesar pastrarii pentru o perioada indelungata. Recomandam mereu ca pastrarea pe HDD sau USB stickuri sa fie dublata de pastrarea pe discuri. Discurile sunt de pastrat in cutiile pe care le furnizam, in locuri ferite de umezeala si caldura excesiva. Va zicem acestea pentru ca in procesul de pastrarea a amintirilor, actiunile noastre sunt doar jumatate din efortul ce trebuie facut. Intregul material oferit de noi este in format digital deci fiecare din voi trebuie sa isi ia propriile masuri de pastrare a acestuia peste ani.

Daniela si Alexandru in Brasov from thecinemaster on Vimeo.

Ce se intampla cu materialul brut?

De obicei nu oferim materialul brut clientilor pentru ca noi zicem ca este putin probabil sa va doriti sa vedeti sute de clipuri separate si nefiltrate. Spatiul ocupat de intregul material de la o nunta in medie ajunge la 500 GB de fisiere brute, fisiere intermediare si imagini ale discurilor. Pastram totusi in arhiva materialul brut de la fiecare nunta pentru o perioada de 12 luni. Dupa cum sigur ati inteles deja, ne intereseaza mult aspectul arhivarii, asa ca pastram materialele finale si fiserele brute in mai multe locatii distincte. Mai mult, am inceput sa utilizam un software care ne garanteaza integritatea copierii materialului brut pentru a pastra in siguranta tot ce filmam la evenimente.

Asadar, arhivarea este o actiune constanta. In permanenta ar trebuie sa avem grija de amintiri. Voi de toate ale voastre si noi de ale voastre de la nunta. Probabil vor aparea multe alte formate de stocare pe viitor asa ca va sfatuim sa aveti in vedere evolutia tehnologica si sa va transferati materialele pe noile medii de stocare si sa le si transmiteti din generatie in generatie.

Credit foto prima imagine: Daniel Andrei