Cu totii facem greseli, mai ales cand avem multe decizii de luat intr-un timp scurt si in special atunci cand ne intalnim cu lucruri noi, pe care nu stim sa le abordam. De aceea noi, echipa de la Chic Event, ne-am gandit sa venim in ajutorul vostru cu idei, sugestii, poate chiar raspunsuri la unele din intrebarile pe care le aveti legate de invitatiile de nunta.

Iata 4 lucuri de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti invitatiile de nunta

cum alegi invitatiile de nunta
1. Asteptari vs. realitate

Produsele promovate peste tot  pe Internet sunt fotografiate in cea mai buna lumina, asa ca e important sa va asigurati ca ceea ce vedeti in imagini va corespunde cu ceea ce veti primi! Avem clienti care, dupa ce primesc mostrele de la noi, ne suna surprinsi spunandu-ne: “wow, dar invitatia arata ca in poza!….am mai comandat mostre, dar aratau altfel in realitate fata de pozele de pe net”.

Va recomandam, asadar, sa solicitati o mostra inainte de a da comanda finala pentru a vedea in realitate culorile, marimea invitatiei, calitatea printului si mai ales calitatea materialelor folosite (grosimea, textura si tipul cartoanelor), pentru ca nu toate tipurile de cartoane se potrivesc tuturor stilurilor de invitatii de nunta (de ex. pentru o tematica rustica, nu o sa folosim un carton fin, perlat sau lucios).

cum alegi invitatiile de nunta
2. Timpul de executie

Este important sa intelegem ca lucrurile facute bine au nevoie de timp si atentie, de aceea e bine sa luati in considerare timpul de executie ca atare. Invitatiile de nunta realizate in serie sunt gata foarte repede, in timp ce invitatiile customizate sau lucrate manual necesita un timp de executie mult mai mare!

La Chic Event, preferam sa oferim calitate decat sa grabim lucrurile si sa nu putem acorda atentia necesara fiecarei invitatii in parte, plus ca procedura de executie prin natura ei dicteaza un timp necesar mult mai mare!

cum alegi invitatiile de nunta
Prin urmare, daca doriti un model nou de invitatie de nunta sau chiar set de papetarie care nu exista in portofoliu, trebuie sa aveti in vedere si durata discutiilor si timpul necesar pentru realizarea modelului dorit, pe langa comanda in sine.

3.Textul invitatiei

Problema de baza in ceea ce priveste textul in invitatiile de nunta, este marimea lui ( si suntem tare bucurosi cand avem clienti care ne zic…”dar nu as vrea un text prea mare, doar informatiile necesare si numele nasilor”). Incercam sa explicam ca e mult mai potrivit un text scurt si care sa contina doar detaliile importante, pentru ca oricat de lunga ai scrie povestea, invitatii raman doar cu data, locatia si inainte de eveniment mai verifica orele. O varianta mai buna in a ‘scrie’ povestea voastra este prin tematica aleasa si detaliile ce se regasesc in designul invitatiei.

cum alegi invitatiile de nunta
Parerea noastra este ca e mult mai bine sa fie un text lizibil, curat si frumos incadrat in pagina, decat mult, mic si inghesuit.
Tot la text este foarte important sa cititi cu maxima atentie draftul care este trimis inainte de print, scopul lui fiind verificarea finala a datelor, evitand unele greseli. Chiar daca noi verificam intotdeauna textele, cu cat mai multi ochi parcurg draftul, cu atat mai mici sansele de a tipari ceva care sa trebuiasca refacut in regim de urgenta.

cum alegi invitatiile de nunta
4. Detalii

Varianta cea mai eleganta de a oferi invitatiile de nunta este cutia, mai ales daca este insotita si de o mica atentie. A doua varianta este plicul, la care noi venim cu o propunere, folositoare mai ales celor cu bugetul redus: renuntarea la plic. Sunt modele, in special cele tip post card simple, care intr-adevar au nevoie de plic. Dar la restul modelelor noi propunem inlocuirea plicului cu o panglica sau un wrap, care ofera un aspect mai elegant si pot reduce mult din costuri. Invitatiile de nunta, daca sunt oferite in persoana, sunt scoase repede din plic pentru a fi citite, iar daca o trimiteti prin posta/curier, oricum trebuie un alt plic pentru a scrie adresa. Asa ca pana la urma, rolul plicului ramane doar de a transporta invitatia.

Nu v-ati ales inca invitatiile de nunta? Grabiti-va, sa aveti timp sa le si impartiti!

cum alegi invitatiile de nunta

Cu o experienta in desingul de interior de mai bine de 10 ani care se reflecta si in designul pentru papetaria pentru evenimente, Chic Event creaza elementele care intregesc tematica unei nunti. Portofoliul lor poate fi studiat in pagina de prezentare.

 *****

Citeste Revista BEST OF WEDDINGS:

revista best of weddings