Situația furnizorilor de nuntă în vremuri de pandemie

Iubim marea și nunțile, astfel, de obicei scriem despre ele sub forma “nunta la mare și tot ce înseamnă asta. De data aceasta, deviem de la tema noastră preferată și abordăm subiectul cel mai discutat din ultimile luni.

Înainte de merge mai departe, vrem să facem o mică introducere despre fotografiile folosite în acest articol. Sunt de la o nunta Silviei și a lui Vlad care a avut loc în Septembrie 2019, la malul mării. După eveniment ne-au vizitat la atelier și am povestit cât de tare a fost
nunta lor. Am primit de la ei o felicitare în care ne-au mulțumit că le-am oferit

Nunta perfectă, (…) , nunta noastră de vis!
Vă rămânem etern recunoscători!

– însă, succesul evenimentului nu s-a datorat doar nouă, ci tuturor celor implicați (atât furnizori cât și invitați), care au făcut tot posibilul ca nunta să fie așa cum nici nu au visat. Același lucru este valabil pentru orice eveniment, indiferent de natura lui. It takes a village to plan a beautiful wedding!

furnizorii de nunta

reprogramarea nuntilor

Au apărut foarte multe articole despre nunți și coronavirus, ce este de făcut, cum și când. Toate scrise pentru a veni în întâmpinarea mirilor care se văd nevoiți să reprogrameze nunta.

Dar ce se întâmplă cu furnizorii de nuntă?

Am stat de vorbă cu foarte mulți colaboratori (wedding planneri, fotografi, videografi, band-uri și DJ, floriști, cofetari, etc.) despre situația în care ne aflăm cu toții. Și așa am realizat că, pentru foarte mulți dintre noi s-a șters un an de activitate.

amanarea nuntilor anularea nuntilorCum așa?

O mare parte din evenimentele care urmau să aibă loc anul acesta s-au reprogramat pentru anul 2021, astfel limitându-se posibilitatea multora de a mai contracta evenimente noi, motiv pentru care încasările se vor reduce substanțial. Chiar și așa, toți furnizorii au fost flexibili și deschiși, au venit în întâmpinarea mirilor cu soluții, dând dovadă de multă bunăvoință.

În același timp am citit și văzut numeroase comentarii și reacții ale mirilor pe grupurile de nunți, și din păcate, nu am văzut aceeași bunăvoință, unele dintre cele mai des întâlnite reacții au fost: “asta este, doar nu este vina noastră”, “ar putea să ia evenimente vinerea sau duminica” sau “dorim avansul înapoi”.

wedding planner nunta la mare almira events

Perfect de acord, nu este vina nimănui, de aceea este necesar să găsim soluții pentru a trece împreună peste aceste momente. Și, da, este adevărat, mai mult ca sigur 2021 va fi un an în care nunțile se vor face în fiecare zi din weekend, chiar și în cursul săptămânii.

Dar chiar vă doriți ca fotograful care trebuie să fie super prezent și pe fază pentru a surprinde momentele importante din ziua nunții să fie nedormit de 3 zile? Sau videograful? Sau DJ-ul? ș.a.m.d. De asemenea, sunt foarte mulți furnizori care iau un număr maxim de evenimente pe sezon pentru a putea oferi servicii de cea mai bună calitate, motiv pentru care probabil i-ați și ales.

În acest caz, dacă aproape toate evenimentele de anul acesta s-au reprogramat și cel mai probabil deja existau contracte pentru 2021, deja furnizorul respectiv și-a depășit numărul alocat fiecărui sezon și va fi suprasolicitat.

nunta la mare almira events

OK? Și ce este de făcut?

În primul și primul rând, este important să înțelegeți că fiecare furnizor mai are alte 10-20-30 de cupluri (poate chiar mai multe) cu care trebuie să găsească soluții privind reprogramarea evenimentelor. Așadar, aveți răbdare și acordați-le timpul de care au nevoie pentru a se reorganiza.

De asemenea, aveți în vedere că există posibilitatea ca aceștia să nu fie disponibili în ziua când doriți să reprogramați. Dați dovadă de înțelegere și lucrați împreună pentru a găsi cea mai bună soluție atât pentru voi cât și pentru ei.

nunta la mare almira events nunta la mare almira events

Înainte de a lua decizia finală privind data reprogramării evenimentului trebuie să:

  • contactați locația și aflați toate datele disponibile pentru la anul, inclusiv zilele de vineri și duminică, tocmai pentru că șansele sunt foarte mari ca atât locația cât și furnizori să aibă deja evenimente programate pentru 2021;
  • Faceți un top 3 cu datele disponibile (nu uitați să confirmați cu nașii și familia);
  • luați legătura cu restul furnizorilor implicați în eveniment pentru a găsi o dată comună.

nunta la mare almira events nunta la mare almira events

Planificăm și coordonăm nunți la mare din anul 2011 și întotdeauna ne-am pregătit pentru posibile scenarii: dacă plouă foarte tare, dacă bate vântul, dacă întârzie avionul, dacă e trafic prea mare, dacă nu ajung florile, dacă, și iar dacă. Însă nu ne-am gândit vreodată că va fi nevoie să reprogramăm un întreg sezon de nunți din cauza unei pandemii. Nu cred că cineva s-a gândit.

În toți acești ani am învățat că sunt lucruri care se întâmplă și asupra cărora nu avem control, însă putem controla cum reacționăm iar atitudinea este cea care face diferența.

nunta la mare almira events nunta la mare almira events

De asemenea am învățat că nunțile nu se întâmplă pur și simplu. Este nevoie de o “armată” pentru ca totul să iasă perfect: de la locații, organizatori de evenimente, band-uri și dj, fotografi și videografi, floriști, cofetari, designeri și bijutieri, make-up & hair stiliști,
până la graficieni și mulți alți artiști care au rolul de face ziua nunții memorabilă și de a întreține atmosfera evenimentului.

Industria nunților este formată atât din companii mari cât și din firme mici, afaceri de familie, artiști stradali, și lista continuă. Pentru ca o nuntă să fie cu adevărat deosebită este nevoie ca fiecare dintre furnizorii implicați să se dedice 100% și să fie alături de miri și invitați cu sufletul deschis și zâmbetul pe buze.

nunta la mare almira events

În urma reprogramării evenimentelor care urmau să aibă loc în acest sezon, ne-am întâlnit cu diferite situații și abordări atât din partea partea furnizorilor cât și a mirilor. Indiferent de înțelegerea făcută privind reprogramarea evenimentului, s-a ținut cont de solicitările tuturor părților implicate iar la baza au stat bunăvoința și respectul.

Bineînțeles, condițiile de colaborare diferă de la furnizor la furnizor, așadar în funcție de serviciile fiecăruia, de contractul semnat, avans,termene de plată, etc. încercați să găsiți împreună variantele cele mai bune. Indiferent de soluția pe care o veți găsi împreună cu furnizorul, faceți un act adițional în care să specificați clar modificările aduse contractului, precum:

  • data evenimentului
  • plăți
  • costuri suplimentare
  • condițiile încetării colaborării, etc.

nunta la mare almira events

Nici cei mai buni experți din domeniu nu au fost pregătiți pentru o asemenea situație și toată lumea încearcă să facă față cum poate și cum crede mai bine. Totul va fi ok dacă abordarea situației va fi făcută cu înțelegere, răbdare, blândețe și bunătate de ambele părți.

Nu uitați că relația cu furnizorii este foarte importantă pentru buna desfășurare a evenimentului și dacă în aceste momente nu reușiți să colaborați și să vă înțelegeți reciproc, atmosfera și energia din ziua nunții vor fi influențate.

nunta pe plaja romania

Aveți grijă de voi, stați acasă și să ne vedem cu bine la mare cât mai curând!
Echipa Nuntă La Mare