In afara de sedinta foto, lumina nu o prea poti alege

De multe ori ca si fotografi la Frame My Life, ne confruntam cu tot felul de provocari in ziua nuntii, cea mai mare dintre ele pentru un fotograf – din punct de vedere tehnic – fiind lumina. Sunt situatii in care incaperea in care se fac pregatirile este prea mica si intunecata sau prea aglomerata si in care, exact ca un pictor, trebuie sa pictezi cu lumina.

frame my life fotografie de nunta bucuresti
In Paradisul Perfect al fotografului, ora de aur este cea din jurul apusului, cand lumina este calda , iar mirii nu se trezesc cu umbre taioase in jurul ochilor. Dar un fotograf trebuie sa se poata descurca in orice situatie , iar nunta incepe de dimineata – odata cu pregatirile,  culmineaza cu primul dans si se termina tarziu in noapte cu petrecerea.

La Frame My Life incercam sa ne folosim creativitatea si expertiza tehnica pentru a face fotografii cat mai bune in conditii de lumina proasta. Aceasta abilitate nu este doar utila, este si absolut necesara. La urma urmei, nu poti spune mirelui si miresei: „Imi pare rau dar azi nu mai fac poze pentru ca este prea insorit afara si oricum nu vor iesi bine pozele, pentru ca voi v-ati pus ceremonia dupa-amiaza”

frame my life fotografie de nunta bucuresti

Care sunt situatiile in care lumina e dificila? Ne vom referi in articolul de azi la situatiile de lumina mai putin favorabile din prima parte a zilei, de la pregatirile mirilor si de la sedinta foto.

Soarele in plina amiaza

frame my life fotografie de nunta bucuresti

Sau, mai precis, lumina directa, deasupra capului, cum ar fi ceea ce veți gasi într-o zi însorita în jurul pranzului. Acest tip de lumina este nefavorabila oricui. Se creeaza acei ochii de raton de care noi fotografii trebuie sa ne facem griji. Sunt acele umbre adanci care formeaza sub ochii oamenilor într-o zi însorita. Uneori, aceste umbre sunt atat de adanci încat ochii persoanei nu mai sunt vizibili.

In aceste conditii, incercam sa ne folosim de toate resursele diponibile – de la improvizatie la artificii tehnice, pentru a rezolva situatiile dificile . Pentru a scapa acele umbre nedorite cel mai simplu mod de a face acest lucru de a cauta un loc umbrit care ne scapa atat de lumina puternica a soarelui dar si de caldura torida in cazul nuntilor de vara. Avantajul este ca ofera si mirilor un moment de relaxare. Optam si pentru ajutorul asistentului cu o lumina suplimentara.

frame my life fotografie de nunta bucuresti

Desigur, atunci cand nu avem o alternativa valabila sau suficient timp la dispozitie, putem folosi contrastul creat de lumina puternica in avantajul nostru, in mod creativ – incercam, insa, sa ne miscam repede si sa facem putine cadre de acest fel, pentru a nu creste discomfortul mirilor.

Spatiile de interior slab luminate

frame my life fotografie de nunta bucuresti

Mai sunt si situatiile in care fotografiem in interior, care pot da si ele batai de cap – camera in care se fac pregatirile este prea mica si intunecata sau prea aglomerata . De multe ori ne ajuta asistentul cu o lumina suplimentara. Acest mic artificiu tehnic face diferenta intre o poza banala si o poza artistica.

Dar nu este o regula! Ne place foarte mult sa folosim la Frame My Life lumina naturala. Oricat de intunecata ar fi camera , putem profita de lumina de la fereastra. Cateodata, putina lumina ne creeaza cadrul perfect pentru niste imagini mai creative si ne jucam mai mult cu proportia dintre zonele intunecata si micile pete de lumina.

frame my life fotograf nunta

Milena si Alexandru Grigore sunt fotografi profesionisti de nunta. Ei documenteaza momentele importante din viata voastra in cadrul Frame My Life Studio.

 *****

Citeste Revista BEST OF WEDDINGS:

revista best of weddings