Forma rotunda, fara inceput sau sfarsit, simbolizeaza iubirea eterna, iar metalul nobil inseamna puritate si inocenta. Daca la inceput inelele de nunta aveau o forma extrem de simpla si fara decoratiuni, in zilele noastre tot mai multe cupluri opteaza pentru inele personalizate cu pietre scumpe si combinatii de metale pretioase, eventual gravate pe partea interioara a lor cu un mesaj personal pentru persoana aleasa.

Despre verighete v-am mai spus de ceva timp o poveste. Astazi povestim in mod special in imagini pe tema aceasta. Si nu in orice imagini, ci unele deosebite ce reflecta creativitatea fotografilor de la Photomicona, pe care ii lasam sa ne relateze si in cuvinte parerea lor despre importanta includerii unei fotografii reusite cu verighetele in amintirile de la nunta.

verighete-vedete-photomicona (5)

Verighetele nu sunt purtate doar in ziua cununiei. Nu sunt la fel ca rochia care e menita doar acelui eveniment, iar prin extensie nici familia sau prietenii nu sunt acolo doar pentru ziua nuntii. Ei vor fi in continuare parte din viata cuplului casatorit intr-o masura mai mare sau mai mica. Ceea ce este de memorat, este prima lor zi oficiala, la fel cum este prima zi a indragostitilor in calitate de miri si de sot si sotie.

verighete-vedete-photomicona (12)

Desi verighetele sunt confectionate din metale pretioase, valoarea acestora e una simbolica si sunt de nepretuit in cadrul familiei, acestea ramanand mostenire copiilor si nepotilor.

verighete-vedete-photomicona (4)

Fotografierea verighetelor este un proces creativ al nostru, al fotografilor. Pentru a portretiza cat mai bine inelele, folosim diverse obiecte si fundaluri, contrastante, colorate, din tematica nuntii , rezultatul fiind o imagine inedita pentru mirii nostri dragi. Statuete, catifea sau matase, paginile dintr-o carte sau revista – sunt cateva din elementele ce alcatuiesc fundalul perfect pentru inelele mirilor.

verighete-vedete-photomicona (6)

verighete-vedete-photomicona (3)

verighete-vedete-photomicona (9)

Cautam inspiratia in jurul nostru, la pregatirea mirilor. Multe cadre interesante au fost realizate si la sedinta foto de dupa nunta. De exemplu, am fotografiat verighetele unui cuplu foarte drag noua. In ziua evenimentului am tot amanat sa le fotografiez, pentru ca vroiam sa gasesc un mod interesant de a face acea imagine cu inele. Ulterior, am mers in vizita la ei acasa. Nu puteam sa nu observ colectia impresionanta de masinute, adunata cu mare atentie de ani de zile. Vroiam neaparat sa asez inelele intruna din aceste masini. Mi-a atras atentia o masinuta rosie, decapotabila, care te duce cu gandul la “Dolce Vita” pe malul marii. Intamplarea a fost sa aleg masina cea mai draga lor din toata colectia, aceasta fiind prima masina de la care a inceput colectionarea.

verighete-vedete-photomicona (8)

verighete-vedete-photomicona (11)

verighete-vedete-photomicona (10)

verighete-vedete-photomicona (7)

verighete-vedete-photomicona (2)

verighete-vedete-photomicona (1)