Nu stim voi cum sunteti, dar noi clar am pus ochii pe niste sedinte foto “Trash The Dress” de la mare semnate Picturesque. Nu stim daca e o strategie a lor de a ne readuce marea si soarele-n minte in plina iarna – tot ce stim este ca functioneaza. 

Si asa de bine functioneaza, ca i-am luat la intrebari ca sa intelegem mai bine cum e cu TTD la mare.  (Promitem sa ne/va edificam in curand si cum este cu muntele).

TTD la mare_Picturesque (6)

WEDMAG: Cum e cu rochia si cu pantofii? Dar cu costumul de mire? Ati intampinat reticente din partea mirilor cand a venit vorba de apa si nisip? S-au iscat ceva momente amuzante?

Picturesque:  Ne gandeam ca o sa fie mai greu sa convingem doi oameni sa intre in apa marii cu haine pe care probabil au cheltuit o parte insemnata din bugetul alocat pentru nunta lor. Dar nu a fost asa, chiar am fost uimiti sa observam cat de cooperanti au fost. Credem ca pur si simplu cuplurile care isi doresc o sedinta trash the dress la mare renunta sa se mai gandeasca starea articolelor vestimentare si se bucura de acel moment special. Nu facem niciodata nimic regizat, incercam sa ii facem sa se simta cat mai confortabil, iar lucrurile evolueaza singure.

TTD la mare_Picturesque (10)

Cat despre momente amuzante – va puteti da seama ce s-a intamplat cand rochia miresei a devenit foarte grea din cauza apei stranse.  Mirele a fost prevazator si a evitat (cu greu!) distrugerea pantofilor. Posibil pentru ca nu avea la el altii de schimb, iar sofatul pana la Bucuresti cu niste pantofi uzi nu e cel mai confortabil lucru.

TTD la mare_Picturesque (9)

W: Cat de important e soarele in aceasta sedinta foto? Este soarele altfel la mare? Avem de-a face cu niste situatii speciale?

P:    Am realizat sedinta TTD la apus, am avut parte si de un cer noros, care a creat o lumina difuza si placuta pentru portrete. Nu am reusit pana acum sa convingem niciun cuplu de miri sa se trezeasca dimineata devreme, sa profitam de primele raze de soare. Credem ca oricum este mai bine asa, preferam un cuplu de miri odihnit si plin de energie.

TTD la mare_Picturesque (1)

W: Cine alege locatia si ora sedintei foto – mirii sau voi, fotografii?

P:   In general, dupa o discutie cu ei, noi alegem locatiile sedintelor foto. In intrevederile si discutiile pe care le avem cu mirii incercam sa adresam intrebarile potrivite pentru a afla cat mai multe despre ei. Pasiuni comune, personalitatea fiecaruia si de ce fel de lucruri sunt atrasi, ce le place sa faca impreuna. Decizia de a alege un loc se bazeaza pe toate informatiile pe care le primim de la ei. Daca ei doresc o sedinta foto intr-un loc anume care ii reprezinta, mergem pe instinctul lor. Credem ca mai importanta este energia si emotia pe care o degaja, decat locul in sine. Credem in sinceritate si nu incercam niciodata sa fortam un cuplu sa faca ceva ce nu ar fi natural pentru ei.

TTD la mare_Picturesque (8)

De asemenea, incercam de fiecare data sa cunoastem bine locul in care realizam sedintele foto. Trebuie sa stim ca la o anumita ora lumina cade intr-un fel, ca putem sa obtinem cadrele pe care le dorim. Puteti spune ca ne facem temele inainte de sedinta. Dar nu avem un set de imagini pe care trebuie sa le facem, ci ne bazam pe experienta si intuitia de moment si pe inspiratia de moment. Fiecare sedinta foto este unica, asa cum fiecare cuplu este unic.

Ora la care se realizeaza sedinta foto este importanta. Incercam sa alegem intotdeauna orele tarzii ale dupa-amiezii, inainte de apusul soarelui. Lumina este calda, iar nuantele de culori sunt potrivite pentru portrete. Totul arata mai bine in acea lumina.

TTD la mare_Picturesque (15)

W: Puteti face un top 5 al locatiilor potrivite pt un TTD la mare, nu neaparat din Romania?

P:    Daca vorbim de locuri de vis pentru realizarea unei sedinte foto trash the dress sunt cateva care ne-au sarit imediat in minte. Santorini,ar fi un loc superb pentru o asemenea sedinta. Casele albe cu albastru si stradute intortocheate. Faleze uriase si stanci, apusul in mare si privelisti incredibile.

Credem ca alt loc incredibil ar fi tot o insula europeana, Capri. Stanci, privelisti fabuloase, flori, plaje cu pietricele. Sunt sute de locuri pentru fotografii. Ar fi o experienta inedita pentru un cuplu de miri, dar si pentru noi, trebuie sa recunoastem.

TTD la mare_Picturesque (5)

Playa de las Catedrales din Lugo, Spania, ar fi alt loc spectaculos pentru un TTD. Arcadele uriase de stanca care se gasesc acolo ar fi decorul perfect pentru fotografii. In momentul fluxului sunt cateva momente in care se pot realiza fotografii cu reflexia mirilor in apa marii, pe fundalul arcadelor din piatra.

Ne-am mai gandit si la Franta, coasta Bretagne. Plaje imese, stanci si valuri. Faruri cocotate pe cate o stanca, rezistand stoic marii dezlantuite. Un decor de vis. In plus ar fi si satele superbe din zona, castelele de pe malul oceanului si micile porturi pescaresti presarate pe toata lungimea coastei. Bineinteles, Mont Saint Michel ar constitui un decor formidabil pentru fotografie. Pe scurt, un loc superb pentru orice fotograf.

Al cincilea loc ar fi Aglesey, Tara Galilor. Dealuri verzi si case vechi din piatra, faruri pe malul oceanului Atlantic.Credem ca ar fi potrivit pentru un cuplu foarte romantic si dornic de o aventura altfel. Este un loc deosebit, romantic si frumos, perfect pentru fotografiat.

TTD la mare_Picturesque (3)

W:  In concluzie, care-ar fi avantajele si dezavantajele unei asemenea alegeri pentru o sedinta TTD?

P:    Nu ne-am gandit la niciun dezvantaj pentru un cuplu in a realiza o sedinta foto TTD la mare. Avand in vedere ca sunt dispusi sa faca asa ceva, nu credem ca rochia si alte articole vestimentare prezinta un atasament sentimental pentru ei. Este un prilej de aventura, de a face ceva ce ii uneste si mai mult. Poate un moment unic in viata, o calatorie intr-un loc foarte frumos, imortalizat in fotografii pe care o sa le indrageasca multi ani. Poate constitui si motivul de a-si lua cateva zile libere de la birou,o noua vacanta. De asemenea ne gandim ca pentru multi, care au fost mai tensionati cu pregatirile pentru nunta, poate sa fie si mijloc de a scapa de tot stresul si grijile pe care le-au
avut in ce priveste evenimentul lor.

TTD la mare_Picturesque (14)

***

Picturesque este partener WEDMAG. Aflati mai multe despre ei din pagina de prezentare.