In weekendul care tocmai a trecut s-a ,,consumat” la Bucuresti unul dintre cele mai cunoscute evenimente de gen din industrie – targul Mariage Fest. Am facut o vizita vineri, incognito – la propriu (cum bine observa cineva), ca sa luam pulsul si sa adulmecam povestea pentru blogul WEDMAG.

Am incercat in zilele care au urmat sa trasam concluziile experientei, dar am ajuns la ideea ca e foarte greu sa facem asta. De ce? Pentru ca Mariage Fest nu are inca, din ce am simtit noi, o identitate clara. Nu este targul unde poti vedea ceva anume, nu se adreseaza unui public anume – ori o pozitionare credem noi ca incepe sa se impuna pentru succesul unui targ. Fie ca e vorba de mirese in cautare de rochii inedite, de cei care cauta cele mai bune discounturi, cele mai mici preturi, sau cele mai de calitate produse, un eveniment de gen are, in mod ideal, un mesaj coerent – ca sa poata aduce oamenii potriviti catre expozantii potriviti.

Asadar, poate ca entuziasmul de saptamana trecuta legata de coerenta in comunicare a targurilor de nunti a fost putin pripit. Sau hai sa pastram aerul pozitiv si sa spunem ca doar va mai dura putin…

Pentru inceput, am observat ca scena de la intrare era transformata (vineri, cel putin), in catwalk. La ora la care-am sosit noi acolo avea loc o demonstratie de dans, dar banuim ca au fost prezentate si colectii de rochii.

mariagefest-bucuresti-2016-wedmag-01

Desigur, intre standurile (destul de multe) printre care ne-am plimbat in sus si jos am gasit si cateva pe care simtim ca trebuie sa le mentionam, intr-un fel de top WEDMAG (fara a face insa un clasament anume). Premiul simbolic este aprecierea noastra!

Am remarcat, pentru inceput, standul TERRA Events Hall – poate pentru ca e o aparitie proaspata in domeniu, dar cu siguranta si pentru ca standul in sine inspira bun gust, curat, simplitate.  Dupa o serie de sclipiciuri si ,,preamult”- uri am simtit acest stand ca gura de oxigen necesara ca sa putem merge mai departe:

mariagefest-bucuresti-2016-wedmag-07

 

Urmatoarea oprire consistenta a fost la standul Eventi Bianchi, care a reusit o iesire din decor necesara in labirintul de expozanti. Masa din padurea de mesteceni ne-a ramas ca favorita, am apreciat efortul, dar si efectul. Speram sa va placa si voua. Bravo, fetelor!:

mariagefest-bucuresti-2016-wedmag-32

Pentru categoria ,,deserturi” Mara Mura a avut, in opinia noastra, cel mai atragator stand. Greu de trecut cu vederea, mai ales de catre pofticiosi (nu recunoastem nimic!).  Am vazut ca fetele dadeau dulcegarii si pentru mini-degustari, dar ne-am indepartat rapid, de frica sa nu ramanem acolo pana la inchidere. Un stand frumos, o intrare reusita in scena pentru Mara Mura:

mariagefest-bucuresti-2016-wedmag-63Salutam de asemenea comunicarea Floria in zona evenimentelor private – am observat atat standul de la ExpoMariage, cat si pe cel de la Mariage Fest, semn ca ceva trebuie sa mearga bine acolo. Am fi curiosi sa aflam mai multe despre ei!

mariagefest-bucuresti-2016-wedmag-69

 

Daca ar fi totusi sa rezumam ceea ce am experimentat la Mariage Fest 2016, propozitia potrivita ar fi – cate putin din fiecare, pentru fiecare.  Dar parca nu destul din nimic pentru cineva anume. Traseul parca prea intortocheat si ametitor, categoriile bine reprezentate, dar fara o regula anume a repartizarii lor (erau grupati, dar nu toti… ordinea destul de intamplatoare). Sentimentul ca toate-s vechi si noua toate – intepenirea undeva in timp. Targul ar fi putut fi din anul 2012 sau din anul 2014 – la fel ca din 2016. Am incremenit intr-o zona nedefinita si pare ca ne dezmortim foarte greu. Prea putine standuri spectaculoase, sentimentul ca multi expozanti au fost acolo doar ca sa bifeze prezenta si sa se asigure ca nu pierd ceva anume, dar nedorind neaparat sa impresioneze, sau sa riste o investitie prea mare la un targ unde nu e foarte clar cine vine si ce cauta. Standuri mici, inghesuite, in continuare… (probabil din acelasi motiv). Exceptia – cateva dintre standurile de rochii de mireasa (care probabil isi gasesc si un public tinta mai bine reprezentat si garantat). De exemplu Maya Fashion, cu care vom si incheia scurta relatare de la Mariage Fest:

mariagefest-bucuresti-2016-wedmag-52

 

Speram ca la urmatoarele targuri sa fim martorii luarii de atitudine – atat a organizatorilor, cat si a expozantilor. Doar impreuna putem duce lucrurile la un alt nivel :). Felicitari Mariage Fest insa pentru reusita de a aduce la un loc o suma de expozanti reprezentativi pentru industria organizarii de evenimente private din Romania. Ne dorim sa vedem mai mult, mai bine, mai frumos!

 

Multumim pentru implicare si documentare fotografica, Vali Goaga.  In coperta, detaliu al standului Mara Mura.

 

Andrada Sas, 

Content manager, WEDMAG

Andrada este consultant independent pe chestiuni de evenimente. O puteti citi si pe blogul ei, The Wedding Styler