De ce sa contractam un barman profesionist la nunta?

Raspunsul este simplu. Pentru ca in afara de partea gastronomica si momentele de entertainment, bautura este unul din principalele ingrediente care ne asigura un eveniment reusit.

Partea de cocktail bar este unul din detaliile care aparent este dispensabil, cand de fapt este unul din acele detalii care conteaza. Spunem aparent dispensabil pentru ca sunt persoane care nu beau cocktailuri cu fel si fel de ingrediente, ci merg mai mult pe bauturi simple, neamestecate. Foarte adevarat, insa pana si stilul de servire a acestor bauturi este foarte important.

Va spunem din experienta ca wedding planners, ca felul in care barmanul toarna in pahar, felul in care interactioneaza cu invitatul si il face sa intre intr-o stare de poveste, impartasindu-i despre tainele prepararii bauturii in timp ce o prepara efectiv, toate acestea contribuie la o stare generala a evenimentului. Si cu atat mai mult, cand vine vorba despre prepararea unui cocktail, se discuta despre o arta si un talent pe care nu multi barmani le stapanesc cum trebuie.

Custom made cocktails vs. old fashioned cocktails

Invitatii vostri cu siguranta isi vor aminti ce buna a fost mancarea sau tortul, ce atmosfera frumoasa a creat bandul pe ringul de dans si nu in ultimul rand ce cocktail deosebit si unic le-a pregatit barmanul.

Alte persoane, de exemplu, nu sunt fani bauturi seci cum ar fi vinul, whiskey-ul sau votca, dar in orice moment ar savura un cocktail lejer sau un cocktail care arata delicios si care este preparat in mod special dupa gustul si preferintele invitatilor. In functie de gustul preferat, ca si arome deosebite, putem include aici diverse mirodenii precum piper roz, rozmarin, bususioc, anason, scortisoara, vanilie, trufe, cat si flori comestibile.

Avand posibilitatea de a merge direct la bar, invitatii sunt intrebati de fiecare data ce fel de bautura prefera: mai dulce, mai acrisoara, mai spicy, mai tare, mai lejera, mai sarata etc. Acest lucru este un mare avantaj comparativ cu servirea clasica, unde, de obicei invitatii se adreseaza ospatarului. Ospatarul nefiind barman de profesie, acesta nu stie sa consilieze invitatul in privinta cocktail-ului ales. Acestia vor recomanda intotdeauna cele mai clasice si banale bauturi precum: Campari Orange, Gin tonic, Mojito, Cuba Libre etc.

Barmanii talentati si pasionati, nu se limiteaza doar in a lucra cu produse si siropuri pe care le cumpara din magazinele specializate, acestia isi prepara singuri anumite produse, iar acesta este un avantaj major. Toate siropurile, fructele confiate si deshidratate, pregatite personal de catre barman, special pentru evenimentul vostru, sunt muult mai gustoase decat orice alt produs cumparat din magazin. Un preparat homemade intotdeauna va castiga batalia gustului si a calitatii.

Iar ca sa completam si mai mult ideea de petrecere si nu de nunta neaparat, invitatii au posibilitatea de a merge in grup la bar si de a cere sa li se pregateasca shot-uri personalizate pe care le pot savura acolo direct la bar impreuna cu mirii si cu cei mai apropiati prieteni, exact ca intr-un bar/club.

O idee mult indragita de catre mirii nostri si invitati este crearea unor Signature Cocktails pentru mireasa si pentru mire. Acestea sunt gandite avand la baza bauturile si aromele preferate ale mirilor. Invitatii le vor putea savura doar la nunta respectiva, intrucat acestea sunt atat de personalizate incat nu se regasesc in nici un meniu clasic de bar/club/restaurant.

Denumirea acestor cocktail-uri este data de catre miri, poate fi chiar o denumire amuzanta, ceva care ii reprezinta. Fiind prezentate ca si recomandarile mirilor pentru invitatii lor, aceste Signature cocktails au avantajul de a trezi interesul invitatilor, poate si a celor care nu sunt neaparat fani cocktails. In acest fel, invitatii au tot interesul sa incerce aceste bauturi personalizate iar sansele ca acestia ca ceara si al doilea sau al treilea pahar sunt foarte mari. ?

Se pot crea si variante non-alcolice ale acestor cocktails, create special pentru invitatii care au ales sa vina cu masina sau din diverse motive nu pot consuma alcool.

Punch bar, gin bar si alte idei originale la nunta ta

In cazul in care avem un eveniment micut, de vara, puteti oricand opta pentru un Gin Bar de exemplu. Pentru acesta este necesara achizitionarea a 5-6 tipuri de gin iar pe baza acestora, barmanul va putea prepara nenumarate bauturi deosebite doar pe baza de gin. Restul bauturilor si alte cocktail-uri mai clasice pot fi pregatite direct de catre locatie.

Ginul poate fi inlocuit cu orice tip de alcool care prezinta interes pentru majoritatea invitatilor, cum ar fi Prosecco, Aperol sau ambele :)

Putem chiar sa il transformam intr-un Punch Bar & Lemonade Bar, cu preparate alcoolice cat si non-alcoolice.

O idee inedita cu care ne mai poate ajuta un barman experimentat ar fi transformarea momentului de felicitari dupa taiarea tortului intr-un moment mai altfel.

De regula, dupa ce se taie tortul, urmeaza acel moment cand se serveste sampanie, iar toata lumea felicita mirii. Foarte multi dintre invitati se plictisesc iar un lucru este clar….petrecerea se apropie de final. 

Odata ce toata lumea pleaca de pe ringul de dans, iar unii deja au in minte sa plece acasa intrucat tortul a fost deja servit, este foarte greu, aproape imposibil, ca DJ-ul sau band-ul sa reuseasca sa scoata iarasi lumea la dans si sa porneasca din nou petrecerea.

Pentru a evita acest moment, in loc de clasica servire de sampanie, dupa taierea tortului si pozele aferente, pe ringul de dans se pot aduce direct tavi cu diverse tipuri de shoturi pentru toata lumea iar petrecerea poate continua.

Intr-adevar, vor fi persoane care nu vor dori sa incerce aceste shoturi, dar avand in vedere ca acest moment are loc spre sfarsitul evenimentului, sunt sanse foarte mari sa se lase convinsi de catre miri sau chiar de catre alti prieteni. Ati fi uimiti ce diferenta poate face un singur shot si cum poate transforma nunta dintr-o petrecere ajunsa aproape de final intr-o petrecere care poate continua pana dimineata.

Un barman pasionat, cu experienta, va oferi cele mai bune servicii

Noi iti spunem sigur ca din punct de vedere al logisticii si implementarii nu este nimic complicat. Fie barmanul aduce propriul bar mobil dotat cu tot ce are nevoie pentru a asigura un serviciu de calitate, aceasta fiind varianta cea mai buna, fie se poate folosi de un bar din locatie, daca aceasta dispune de asa ceva si se vine la completare doar cu accesoriile necesare prepararii bauturilor. Doar sa va asigurati ca barmanul respectiv nu vine singur. Obligatoriu trebuie sa aiba un ajutor chiar daca nunta este foarte mica, iar daca evenimentul are peste 150-200 de persoane, formula ideala este de 2 barmani plus un ajutor de barman. Si foarte important, sa existe cat mai multa gheata, niciodata nu este prea putina gheata, insa foarte usor se poate ramane fara. Bineinteles ca se poate aproviziona cu gheata din locatie, insa poate este genul de nunta organizata in mijlocul naturii, iar mancarea este preparata de o firma de catering si atunci trebuie sa fii pregatit cu de toate.

Cat despre buget, aici variaza foarte mult de la barman la barman. Noi, fetele de la Monticello Events ne vom ocupa si de acest aspect, odata stabilit bugetul vostru.  Din pacate, oamenii in general sunt atrasi de costurile foarte mici, insa acestea nu tot timpul sunt mana in mana cu un serviciu de calitate. Intr-adevar, un serviciu de calitate, oferit de un om pasionat, cu experienta va avea alt cost fata de un serviciu banal care nu aduce plus de valoare evenimentului. Insa, diferenta dintre cei doi, suma care poate fi economisita nu va oferi niciodata aceeasi satisfactie ca cea a experientei de care voi si invitatii vostri ati fi putut sa aveti parte.

Foarte important de mentionat este faptul ca la fel de bine cum un barman poate anima petrecerea, la fel de bine o poate ruina.

Acest lucru se intampla atunci cand barmanul ales nu este unul cu experienta in domeniul nuntilor, poate acesta are experienta doar in cluburi.In acest caz, exista riscul ca barmanul sa prepare bauturi prea tari, si atunci unii invitati nu mai sunt tentati sa treaca pe la bar deloc sau, dimpotriva, unii poate trec de prea multe ori pe la bar si dupa cum stim cu totii, consumul excesiv de alcool dauneaza grav sanatatii si nuntii ☺.

Asa ca, choose wisely si investiti in servicii care aduc cu adevarat un plus de valoare pentru evenimentul vostru.

Cu drag,

Fetele de la Monticello