Modele de smoking pentru tinuta de mire

In articolele precedente am explicat cum un mire are la dispozitie o varietate impresionanta de optiuni atunci cand vine vorba despre costumul sau de nunta. Prin tesatura, design si accesorii, el poate alege o tinuta impecabila din registrul rafinat-elegant sau se poate indrepta catre polul opus – aspectul jovial relaxat.

Pentru acei miri care isi doresc look-ul clasic elegant, reprezentativ pentru o astfel de ocazie, smoking-ul este o alegere foarte inspirata. Ceea ce deosebeste aceasta haina de sacoul standard al unui costum sunt detaliile din satin sau matase, aplicate pe componente specifice:  rever, nasturi si refiletii de buzunar.

Smoking-ul face parte din vestimentatia formala, preponderent de seara si impune un anumit mod de asortare. In primul rand pentru o tinuta impecabila, acesta trebuie purtat cu o camasa alba, de ceremonie, completat cu un papion negru din satin si o batista alba impaturita in formatul president fold.

In continuare, va vom prezenta 5 modele de smoking potrivite pentru o tinuta de mire.

Modelul Derwent

Pentru un aspect clasic, de o eleganta desavarsita, puteti opta pentru modelul Derwent, format din doua piese din lana de la renumitul producator Vitale Barberis. Constructia la un rand de nasturi si reverul sal amplu dau o nota de maturitate si sobrietate mirelui. Un astfel de costum poate fi purtat in orice anotimp si se remarca prin insertiile de satin care imbraca naturele, reverul si refiletii de buzunare.

Modelul Thruxton

Modelul Thruxton ramane in zona sobra si eleganta, insa aduce diversitate prin tesatura gri texturata.

Smokingul este, de asemenea, realizat din lana Vitale Barberis si este o alegere inspirata pentru orice anotimp. Constructia cu rever spit ingust, la un rand de nasturi cu doi nasturi imbracati in satin negru si mix-ul cu insertie de satin pe rever si refiletii de buzunare inspira eleganta. Totodata, asociarea dintre sacoul cu rever satinat si pantalonii din aceeasi tesatura cu sacoul confera un look nonconformist mirelui.

Modelul Centauri

Smokingul Centauri este alegerea ideala pentru barbatii care nu se tem sa isi exprime stilul printr-o culoare puternica. Realizat din lana Vitale Barberis, acesta se remarca prin versatilitate, fiind recomandat mai ales pentru ceremoniile de vara. Constructia cu rever spit, la un rand de nasturi confera o nota tinereasca intregii tinute.

Modelul Ettrick

Smokingul Ettrick, realizat din lana de la producatorul Tessuti di Sondrio, este o alternativa mai temperata atunci cand vine vorba de culoare. Tesatura albastru indigo este o alegere inspirata pentru orice anotimp, iar constructia cu rever sal, la un rand de nasturi si insertiile de satin pe rever si pe refiletii de buzunare inspira eleganta.

Modelul Garvan

Modelul Garvan, realizat din aceeasi lana albastru indigo de la producatorul Tessuti di Sondrio, aduce un plus de nonconformism prin reverul spit ingust. Mirele poate purta acest smoking in orice anotimp. De asemenea, constructia la un rand de nasturi cu doi nasturi imbracati in satin negru si mix-ul cu insertie de satin pe rever si refiletii de buzunare inspira o eleganta deosebita.

***

SARTO Bespoke este partener WEDMAG Premium.

****

Citeste revista 100 Fotografii de Nunta