Despre Dumitru Robert

Salutare! Numele meu este Robert si sunt fotograf de nunta de mai bine de 8 ani. Nu am fost dintotdeauna fotograf, am absolvit Managementul Firmei la ASE, am lucrat ca grafician  si pe la treizeci de ani mi-am dat seama ca fotografia era fix acel ceva care lipsea. Am inceput sa studiez, am facut primele fotografii cu un Nikon D80, un entry-level, pentru cunoscatori. Astazi imi dau  seama ca am luat cea mai buna decizie. De fel sunt relaxat, dar la evenimente sunt mereu in priza si cu antenele intinse pentru orice cadru cu potential. Sunt  o fire exacta, poate chiar meticuloasa.  Stilul in care fotografiez imbina compozitiile de viziune artistica cu fotojurnalismul. Imi place naturalul si exact asta vreau sa redau si in fotografiile mele. Nu voi rata insa o umbra magica, un contre-jour  spectaculos sau o compozitie care merita ajutata cu lumina. Totusi, pentru mine o fotografie buna e aceea care este 80% buna direct din aparat, de cele mai multe ori realizata in lumina naturala;  iar un fotograf cu experienta acela care reuseste sa o faca. Colectia mea de aparate vechi se afla la intersectia pasiunii pentru fotografie cu cea pentru antichitati sau obiecte de anticariat.


Atat insa despre mine, echipa Robert Dumitru Photography mai are un fotograf:  


Buna! Sunt Corina si sunt  partenera lui Robert atat in viata de zi cu zi, cat si la evenimente si sedinte foto. Om de comunicare la baza, m-am indragostit de fotografie atunci cand l-a cunoscut pe Robert, in urma cu 5 ani. Am urmat cursurile in urma carora am devenit fotograf cu nota zece si cu acte in regula. Imi  place sa transform o fotografie banala intr-una minimalista, surprinzatoare, misterioasa dar si sa fotografiez unicul fiecarui eveniment in parte. Felul autentic al fiecaruia dintre voi, “ceva-ul” care face nunta voastra sa fie a voastra si numai a voastra. Pentru mine, sunt doua lucruri esentiale, fara de care nu as putea functiona ca fotograf.


Ce ne uneste in provocarea cu numele Robert Dumitru Photography? O suma infinita, de concret si abstract, care ne face sa lucram ca o echipa, sa ne completam si sa ne transformam unul pe celalalt  zi de zi, atat profesional cat si uman. Insa asa cum toate echipele au acel ceva al lor, noi il avem pe Misu, un baietel …cu blana  – pisoiul pe care l-am adoptat dupa un eveniment in afara Bucurestiului unde am mers  ca fotografi, asadar facem ce facem si tot la fotografie ne intoarcem! Ne place sa spunem ca mai toate momentele cu adevarat importante din vietile noastre au un fir rosu cu numele “fotografie”.


Poate parea banal dar fotografia chiar e o descoperire minunata, este un bilet catre acele momente din trecut care altfel ar fi pierdute pentru totdeauna,  iar noi ne simtim atat de norocosi sa fim printre cei care o fac realizabila!

Contact Dumitru Robert

Visit Project
Client: Dumitru Robert
Location: Bucuresti