Momentul pregatirilor, emotiile intrevazute ale parintilor, conexiunea mirilor in timpul dansului –  toate acestea sunt detalii extrem de importante, pe care se construieste povestea fotografica a nuntii voastre. Ce e bine sa stabiliti dinainte si ce e mai valoros in stare ,,naturala” , care sunt punctele in legatura cu care e bine sa aflat opinia fotografilor vostri – aflati in materialul de mai jos, oferit de partenerii nostri de la Picturesque

Desi este clar ca exista o anumita repetitivitate de la eveniment la eveniment in ceea ce priveste obiectele personale care trebuie surpinse, sau o anumita ordine a lucrurilor necesara pentru bunul mers al pregatirilor, nu avem cadre prestabilite pe care le surprindem de fiecare data. Inspiratia de moment poate veni din energia acestor lucruri personale, precum si din tipicul mirilor si a evenimentului lor. Daca au o nunta intr-un decor mai rural, incercam sa realizam si aceste fotografii la detalii in concordanta cu atmosfera evenimentului. Asadar nu avem o procedura pentru fotografiat pantofii si accesoriile lor, totul se desfasoara in timpii in care mirii nu necesita atentia noastra. Iar intuitia de moment ne ajuta sa gasim locul si cadrul potrivit pentru fiecare dintre acestea in parte.

Nunta Corbeanca_Picturesque(1)

Desigur ca pe langa inspiratia de moment, sunt si alte lucruri care pot influenta calitatea si ineditul fotografiilor. Astfel, cele mai spectaculoase imagini cu pregatirile celor doi au fost realizate in camere de hotel. Cum noi incercam sa fotografiem cat mai mult in lumina naturala, iar lumina filtrata de ferestre este una dintre cele mai frumoase, preferam locuri luminoase, interesante din punct de vedere cromatic.Nu suntem incantati de camere aglomerate, culori tipatoare sau obiecte care ne incomodeaza. De obicei avem o discutie cu mirii in ce priveste aceste fotografii, fiecare nunta beneficiaza de un fel de check list cu toate momentele si locatiile acestora. Incercam sa gasim in aceste locatii exact locurile interesante din punct de vedere vizual care pun in valoare, intr-un mod artistic, imaginile cu obiectele respective si detaliile pe care vrem sa le obtinem. De multe ori suntem nevoiti sa inventam ceva pe loc, care sa ne ajute in realizarea acestor cadre. Un fundal inchis la culoare realizat pe o masa de lemn, sau o canapea, lumina filtrata sau reflectata cu o blenda, sunt lucruri pe care le realizam in mod curent pentru a obtine cel mai bun sau mai frumos rezultat.

Nunta Corbeanca_Picturesque(3)

O intrebare pe care o primim foarte des la primele intalniri cu clientii este una legata de ,,regia” din spatele momentului. Iar raspunsul nostru este intotdeauna ca incercam sa nu regizam niciun moment. Plecam cu cateva idei de fotografii pe care dorim sa le realizam impreuna cu mirii. Acestea difera in functie de locul in care sunt realizate, dar in principal de personalitatile celor fotografiati. Nu putem forta un cuplu mai destins si glumet sa fie romantic. Deci incercam sa facem ceva unic pentru fiecare cuplu cu care lucram. Suntem deschisi si relaxati la sedintele foto, ne bazam pe o comunicare buna cu mirii, in asa fel incat si acestia se pot relaxa si ipostazele cumva se produc singure. Cateva mici indicatii si cei doi inteleg ce dorim si totul decurge relaxant si fara ca noi sa ii supunem unor chinuri. Indicatiile sunt necesare, dar nu ne bazam pe ele cand realizam fotografiile cu cei doi. Vrem sa le spunem povestea lor, doar a lor.

Nunta Corbeanca_Picturesque(10)

Din fericire avem noroc foarte des de miri care se simt foarte confortabil unul in prezenta altuia, care nu au o problema sa-si arate tandretea in public – astfel ca putem surprinde foarte usor legatura dintre ei in fotografii. Comunicarea cu ei este, pentru noi, primordiala. Intr-o atmosfera relaxata, in care au incredere in noi, e simplu sa ii fotografiezi. Nu le cerem niciodata sa faca ceva ce nu ar dori. Dorim sa suprindem emotie si sinceritate in fotografiile noastre.

Nunta Corbeanca_Picturesque(11)

Unul dintre momentele traditionale ale nuntii este  dansul mirilor – si de aceea obisnuim sa facem foarte multe fotografii in acest moment. Cu toate astea, in functie de cuplu, acesta este un moment mai mult sau mai putin important din nunta. Sunt cupluri care merg cateva luni la cursuri de dans, pentru acel moment, care investesc mult timp si incarcatura emotionala in acest dans. In cazul unui asemenea cuplu, numarul fotografiilor pe care le pastram in selectia noastra cu dansul lor, este mai mare. Pentru ei, momentul este unul important. Incercam ca fiecare dintre noi sa realizeze cadre diferite, din locuri diferite. Daca sunt lumini de scena si ceata, acestea ne ajuta in realizarea unor cadre mai spectaculoase. In general fotografiem tot acest moment, preferam sa fim siguri ca avem toate cadrele care simtim ca au suprins atmosfera, gestica si emotiile mirilor. Cadrele pornesc de la detalii cu expresiile faciale, pana la fotografii realizate cu obiective grand angulare care surprind tot locul in care are loc acest moment.

Nunta Corbeanca_Picturesque(12)

Mai departe de momentele caracteristicile, de obiectele personale care trebuie surprinse, de traditiile care se repeta mai mult sau mai putin, credem ca cea mai importanta este surprinderea personalitatii cuplului in starea sa naturala – care e imposibil sa nu se resimta in intreaga amprenta a evenimentului.

Nunta Corbeanca_Picturesque(4)

 

Despre Picturesque, partener WEDMAG – Suntem doi oameni care iubesc fotografia, pisicile, zilele insorite si oamenii zambitori. Suntem un cuplu in viata profesională si personală, ne completam unul pe celalalt. Fiecare dintre noi a descoperit această pasiune pentru fotografie acum mai bine de 10 ani. Suntem fascinati de oameni, de povestile lor. Suntem prietenosi si deschisi, spontani – si ne dorim sa surprindem frumusetea si unicitatea fiecarui om pe care il fotografiem. Suntem Andra si Cosmin, suntem Picturesque!