Trebuie ca v-ati intrebat macar o data care e treaba cu lumanarile de cununie. De ce avem nevoie de ele, de ce le aprindem, cine le tine, cat trebuie sa fie de mari sau de mici, ce fel de flori e musai sa utilizam in decoratiunile lor (sau e musai sa folosim flori in decoratiunile lor) si asa mai departe. Ei, azi ne-am gandit sa va ,,luminam” si sa va povestim mai multe despre ele. Asadar, lumanarile de cununie au ca semnificatie un model luminos al nasilor – parinti sufletesti care ii indruma pe miri in viata lor ce va urma. E de bine, e frumos, e cu poveste si poate de asta merita sa detaliem mai mult si sa vedem ce alegeri putem face legate de aceste lumanari de cununie cu rol atat de important in ceremonia ortodoxa (dar nu numai) de casatorie. 

Cum iti alegi lumanarile de cununie? Pai, intai intrebi oficiantul daca ai nevoie, ce fel de lumanari ai nevoie si cine le va tine (doar nasii, si mirii si nasii, doar o domnisoara si un cavaler de onoare sau vreo alta varianta). Apoi iei in calcul tema nuntii, buchetul, decorul de la biserica (daca este cazul) si comanzi la florarie lumanarile de cununie. Ori ii lasi pe nasi sa le comande, fiind una din atributiile lor mentionate in traditiile de nunta. Noi iti recomandam totusi sa le alegi si sa le platesti singur – sau daca nasii tin la traditie si vor sa faca un gest frumos, sa ii indrumi spre floristul cu care lucrezi pentru a avea un tot unitar in materie de decor si flori.

Ce fel de lumanari iti alegi si cum le decorezi? Iata cateva sugestii alese de la furnizori iscusiti de la noi din tara:

Diferite si diferit ornate sunt lumanarile ce le puteti gasi la YaU Concept. Pentru moment, am ales una sa va arat o pereche de lumanari din ceara naturala, excelente pentru o nunta rustica:

image1-alegeri-lumanari-cununie-yau

Cei de la Lumea lumanarilor au pictat cu mare atentie si rabdare o pereche de lumanari de cununie si le-au numit apoi simbolic – “Love Me Tender”:

image2-alegeri-lumanari-cununie-lumea-lumanarilor

Daca preferati lumanarile simple, fara sculpturi sau alte tehnici aplicate, poate alegeti un aranjament floral de tip glob, precum sunt ornate aceste lumanari de la Aranjamente de vis:

image3-alegeri-lumanari-cununie-aranjamentedevis

Poate nu aveti nevoie la ceremonie de o lumanare mare si poate mai aveti si o tematica de nunta vintage ca atunci sigur vi se vor potrivi perfect aceste lumanari de la Flowers in love:

image4-alegeri-lumanari-cununie-flowersinlove

Pasionati de crosetat? Sau doar interesati de o lumanare altfel pentru ceremonia religioasa? Lumartis Candles propune o varianta de lumanare “ghem”, intr-o culoare tare placuta. Se poate sa nu o decorati cu nimic altceva, desi i-ar merge niste andrele circulare sa intregeasca imaginea:

image5-alegeri-lumanari-cununie-lumartiscandles

Nu va plac aranjamentele de tip glob sau cele prea sofisticate pe lumanarile de cununie? Iata doua variante de flori frumoase (Orhidee imperiala si Amaryllis) tocmai de la floraria Flori Frumoase:

image6-alegeri-lumanari-cununie-florifrumoase

Stiati ca Lumanari Dragstar realizeaza lumanari de cununie varuite, picurate, sculptate si cate si mai cate? Daca nu stiati, stiti acum:

image7-alegeri-lumanari-cununie-lumanarinuntabotezsculptate

De ce sa alegi o forma simpla, cilindrica pentru lumanarile de cununie, cand poti sa optezi pentru o lumanare stratificata si tare interesanta de la Lumanari Candle Eye?

image8-alegeri-lumanari-cununie-lumanaricandleeye

Credit foto prima imagine: Imagia

Saptamana viitoare vom alege pentru tine, viitor mire, cele mai grozave inele de logodna create de bijutieri romani. Asa ca nu vei mai avea scuza ca nu stii de unde sa incepi cautarea :)

Vezi si Alegerile saptamanii: torturile de nunta, Alegerile saptamanii: rochii de mireasa, Alegerile saptamanii: pantofii de nunta, Alegerile saptamanii: accesorii, Alegerile saptamanii: candy bar, Alegerile saptamanii: marturii, Alegerile saptamanii: Buchete de mireasa, Alegerile saptamanii: cocarde pentru mire, Alegerile saptamanii: verighete, Alegerile saptamanii: suporturi de verighete